ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης, την Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 βίωσε τρία χαρμόσυνα γεγονότα τα οποία αν μη τι άλλο αποδεικνύουν ότι είναι μια από τις πιο δυναμικές και συνάμα ελληνοπρεπείς κοινότητες της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης και κατ΄επέκταση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Το πρώτο σχετίζονταν με την θερμή υποδοχή και την πρώτη αρχιερατική Θεία Λειτουργία του νεότερου αρχιερέα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, και συγκεκριμένα του Επισκόπου Ναζιανζού, κ.  Αθηναγόρα βοηθούμενου υπό του ιερατικού προϊσταμένου, π. Χρήστου Παππά και του διακόνου, Ηλία Παππά.

Το δεύτερο σχετίζονταν με τo τριήμερο Ελληνικό Φεστιβάλ το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 13ης Ιουνίου 2021. Πρόκειται για το πρώτο φεστιβάλ στον αστερισμό του κορωνοϊού.

Στιγμιότυπο από την βάπτιση του Χρήστου -Τιμόθεορυ Παππά. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.

Το τρίτο χαρμόσυνο γεγονός σχετίζονταν με το μυστήριο της βάφτισης του Χρίστου – Τιμόθεου Πάππα (Christos Timotheos Pappas) γιου του διακόνου Ηλία Παππά και της διακόνισσας Δέσποινας.

Του μυστήριου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος είναι ανάδοχος του διακόνου Ηλία και παραβρέθηκαν οι συγγενείς και οι φίλοι τόσο του Διακόνου Ηλία και της Δέσποινας, όσο και των αναδόχων Theofanis και Lydia Raugh.

Μετά το μυστήριο παραθέτηκε γεύμα στο ομογενειακό κέντρο «The Graycliff» το οποίο είχε πανομογενειακό χαρακτήρα καθώς παραβρέθηκαν αρχιερείς, ιερείς, μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ηγεσίας των 100 καθώς επίσης και φίλοι των τριών προαναφερόμενων οικογενειών.

Πολλοί από τους συνδαιτυμόνες παραβρέθηκαν για τρίτη φορά στο διάστημα των τριών τελευταίων μηνών στον ίδιο φιλόξενο χώρο. Την πρώτη φορά συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την εις διακόνου χειροτονία του Ηλία Παππά, πατέρα του νεοφώτιστου και την δεύτερη για να γιορτάσουν την 30ή επέτειο της χειροτονίας του π. Χρήστου Παππά και την συμπλήρωση ενός έτους από την «Ανάστασή του», όπως είθισται να αποκαλούν οι ομογενείς την νίκη του στην μάχη με τον κορωνοϊό.

Οιγονείς και οι ανάδοχοι του Χρήστου Τιμόθεου Παππά, Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.

Το προχθεσινό γεύμα ήταν διαφορετικό από τα προηγούμενα, διότι ήταν αφιερωμένο στον νεοφώτιστο και οι συνδαιτυμόνες ένωσαν τις προσευχές τους με εκείνες του Αρχιεπισκόπου, όπως ο μικρός Χρήστος – Τιμόθεος να ακολουθήσει τα χνάρια του παππού και πατέρα του και να γίνει τρίτης γενιάς ιερέας της οικογένειας Παππά.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους συνδετυμόνες το γεγονός ότι οι ανάδοχοι μαζί με τις μπομπονιέρες έδωσαν σε όλους ένα μπουκάλι έξτρα παρθένου ελαιολάδου «Sparta Gourmet».

Οι ανάδοχοι, οι γονείς, οι παππούδες και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.