ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Τάγμα των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου το βράδυ της Παρασκευής, 7 Οκτωβρίου 2022, παρέθεσε στο Ξενοδοχείο Χίλτον τιμητικό δείπνο στο πλαίσιο του οποίου απένειμε το βραβείο «Nicholas J. Bouras» στον Άρχοντα Οστιάριο Μιχάλη Ψαρό.

Πρόκειται για ένα από τα νεώτερα βραβεία της ομογένειας, το οποίο θεσπίστηκε προ επτά ετών από το εν λόγω Τάγμα, προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του ηγέτη, του φιλανθρώπου και ευεργέτη του Τάγματος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Πατριαρχείου, αειμνήστου Νικολάου Μπούρα.

Στο δείπνο παρέστησαν ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, ο οποίος απένειμε και το Βραβείο, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και άλλοι ιεράρχες, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της ομογένειας και των διπλωματικών αρχών της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Μιχάλη Ψαρού. Φωτογραφία: Τάγμα των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η απονομή του βραβείου συνέπεσε με την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και την 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής και η ομιλία του Μιχάλη Ψαρού άγγιξε τις καρδιές των ομογενών διότι αναφέρθηκε και έκδηλη την συγκίνηση στον παππού του που κατάγονταν από την Αλικαρνασσό της Μικράς Ασίας και ήρθε ως πρόσφυγας μετά την μικρασιατική καταστροφή.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο τιτάνιο έργο της ανοικοδόμησης του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, όπου ο τιμώμενος ηγείται της Επιτροπής Φίλων του Αγίου Νικολάου.

On Friday, October 7, 2022, the Nicholas J. Bouras Award for Extraordinary Archon Stewardship was presented to Michael G. Psaros.
Οι ομογενείς ενώ ψέλλουν τους εθνικούς ύμνους. Φωτογραφία: Τάγμα των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος και Τζέιμς Παντελίδης, Πατριάρχης Θεόδωρος, Στυλιανός Ζερβούδης, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, Στηβ Τενέδιος και Μιχάλης Ψαρός. Φωτογραφία: Τάγμα των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, αριστερά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο τιμώμενος Μιχάλης Ψαρός. Φωτογραφία: Τάγμα των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
-Advertisement-

1 COMMENT

  1. η ομιλία του Μιχάλη Ψαρού άγγιξε τις καρδιές των ομογενών διότι αναφέρθηκε και έκδηλη την συγκίνηση στον παππού του που κατάγονταν από την Αλικαρνασσό της Μικράς Ασίας και ήρθε ως πρόσφυγας μετά την μικρασιατική καταστροφή.
    ΑΞΙΟΣ για το βραβειο ο Κος Ψαρος και ειμαστε τυχεροι οι Ομογενεις που τον εχουμε!
    Αξιζει καθε τιμη για τις πολλαπλες ευργεσιες του στην Ομογενεια!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.