ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το προπύργιο του Ελληνισμού της Αμερικής, όπως είθισται να αποκαλούμε την μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, επισκέφθηκε η Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, λίγο πριν την αναχώρησή της για το νέο της πόστο στην Τεχεράνη.

Η κ. Λάνα Ζωχιού, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση την ομογένεια για τέσσερα συναπτά έτη και κατάφερε να κλέψει τις καρδιές των ομογενών.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας, κ. Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος, ο νέος διευθυντής του σχολείου, John Alfieri και η υποδιευθύντρια Ελένη Καραγιώργου υποδέχτηκαν με χαρά την κ. Ζωχιού και με έκδηλη την υπερηφάνεια την ξενάγησαν στις προσφάτως ανακαινισμένες και εκσυγχρονισμένες σχολικές εγκαταστάσεις και την ενημέρωσαν για τα έργα που συντελέστηκαν εν μέσω θερινής ραστώνης.

Εκτενή αναφορά έγινε στις εγγραφές των μαθητών για το νέο σχολικό έτος και για τα νέα πρωτοποριακά προγράμματα που θα εφαρμοστούν αυτή την χρονιά.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και η Πρόξενος Λάνα Ζωχιού.

Η κ. Ζωχιού τους συγχάρηκε τόσο για τα έργα των τελευταίων τριών μηνών, όσο και για την αφοσίωσή τους στην προαγωγή της ελληνικής παιδείας και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού.

Παράλληλα τους υπενθύμισε ότι οι σχέσεις φιλίας που απέκτησαν τα τέσσερα χρόνια της υπηρεσίας της στη Νέα Υόρκη θα διατηρηθούν και θα ενδυναμωθούν.

Οι ηγέτες της κοινότητας ευχήθηκαν επιτυχίες στα νέα καθήκοντά της στην Τεχεράνη και προσευχήθηκαν όπως επιστρέψει και πάλι στη Νέα Υόρκη με την ιδιότητα της γενικής Προξένου, είτε της Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΗΕ, γιατί όχι και της Πρέσβεως της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον.  

Από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Ελενη Καραγιώργου, John Alfieri, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Λάνα Ζωχιού και Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.