Το όραμά του για το Ιονικό Χωριό ξεδίπλωσε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος

0
Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, κ. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, αριστερά, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο π. Κυριάκος Κυριάκου. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπδοφόρος στο Ιωνικό Χωριό. Φωτογραφία: GOA.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ Ελπιδοφόρος την Τετάρτη  13 Ιουλίου 2022 επισκέφθηκε το Ιονικό Χωριό στο Βαρθολομιό Ηλείας και ξεδίπλωσε το όραμά του για την επόμενη πεντηκονταετία μιας από τις σημαντικότερες, όπως την χαρακτήρισε, διακονίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Και αυτό διότι το φετινό καλοκαίρι είναι το 50ό που φιλοξενεί έφηβους Ελληνοαμερικανούς.  Το Χωριό άνοιξε τις πύλες του το 1970 και έκτοτε κάθε χρόνο – με εξαίρεση τα δύο έτη της πανδημίας – φιλοξενεί εκατοντάδες έφηβους και συνοδούς.

Το Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και ο αρχιδιάκονος, π. Διονύσιος Παπίρης ενώ την ξενάγηση ανέλαβαν οι διευθυντής του Ιονικού Χωριού, π. Κυριάκος Κυριάκου και ο Γεώργιος Ναστιούλης, υπεύθυνος διαχείρισης του.

Αυτή την εβδομάδα δεν υπάρχουν κατασκηνωτές και ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει επί μακρόν με τον π. Κυριάκο Κυριάκου και τον κ. Γεώργιο Ναστιούλη και να ξεδιπλώσει το όραμά του για την νέα 100ετηρίδα στην οποία έχει ήδη εισέλθει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Ναστούλης, π. Κυριάκος Κυριάκου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και η μητέρα του Νάντια Λαμπριανίδου. Φωτογραφία: GOA.

Ο π. Κυριάκος Κυριάκου ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα ψυχαγωγικά, παιδαγωγικά και αθλητικά δρώμενα, καθώς επίσης και για τις εκδρομές που διοργανώνουν στα αξιοθέατα, στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία.

Εφέτος υπήρχαν δυο κατασκηνωτικά προγράμματα, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές της 9ης έως και της 12ης Τάξης. Το πρώτο πρόγραμμα ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου 2022 και έληξε στις 9 Ιουλίου 2022, ενώ το δεύτερο πρόγραμμα θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 21 Ιουλίου 2022 και θα ολοκληρωθεί στις 9 Αυγούστου 20922.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπδοφόρος στο Ιωνικό Χωριό. Φωτογραφία: GOA.

Το κόστος ανέρχεται στα $6250 ανά κατασκηνωτή και περιλαμβάνει και τα αεροπορικά μετ’ επιστροφής εισιτήρια Νέα Υόρκη – Αθήνα.

Το Ιονικό Χωριό μπορεί να φιλοξενήσει έως και 200 κατασκηνωτές και πενήντα περίπου συνοδούς και προσωπικό την φορά, ενώ από της ιδρύσεώς του το 1970 μέχρι και σήμερα έχει παράσχει την δυνατότητα σε περίπου 20.000 Ελληνοαμερικανούς να περάσουν ευχάριστα τις διακοπές τους και το πιο σημαντικό να αγγίξουν τον ελληνικό πολιτισμό.

Το Ιονικό Χωριό αποτελεί μια από τις πιο αξιόλογες διακονίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και λαμβάνοντας υπόψη την ομιλία του Αρχιεπισκόπου στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση μπορεί να προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες στις νεότερες γενιές και στην εξοικείωσή τους με τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική γλώσσα και την ελληνική ιστορία.

Στιγμιότυπο από τις κατασκηνώσεις το Ιονικό Χωριο. Φωτογραφία: GOA
Στιγμιότυπο από τις κατασκηνώσεις το Ιονικό Χωριο. Φωτογραφία: GOA
Στιγμιότυπο από τις κατασκηνώσεις το Ιονικό Χωριο. Φωτογραφία: GOA
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.