Το Μετάλλιο του Αγίου Ρωμανού σε μουσικούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

0
Στιγμιότυπο από την απονομή του μεταλλίου του Αγίου Ρωμανού.

Κάθε δύο χρόνια το Εθνικό Φόρουμ Μουσικών της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής απονέμει το Μετάλλιο του Αγίου Ρωμανού σε μουσικούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής που έχουν σπουδαία συνεισφορά στην εκκλησιαστική μουσική.

Φέτος το μετάλλιο απονεμήθηκε στη Τζόρτζια Σφονδούρη Μίτσελ και στον Αρχιμανδρίτη του Πατριαρχικού Θρόνου π. Άντον Βράμε.

Η Τζόρτζια Σφονδούρη Μίτσελ από το Northbrook, Illinois  ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Φόρουμ.

Eίναι καταξιωμένη συνθέτρια, σκηνοθέτις, μέντορας και δάσκαλος. Υπήρξε επίσης επί μακρόν και αναπόσπαστο μέρος της εκκλησιαστικής μουσικής διακονίας στη Μητρόπολη του Σικάγου. Η κ Μίτσελ είναι μία από τους ιδρυτές της Ομοσπονδίας Μουσικών της Εκκλησίας του Σικάγο και υπηρέτησε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου, αντιπρόεδρος και πρόεδρος. Της έχει απονεμηθεί το Μετάλλιο «Πατριάρχης Αθηναγόρας» από την Ομοσπονδία Μουσικών του Σικάγου και έχει αναγνωριστεί και τιμηθεί για το έργο της στη διαιώνιση του ελληνικού πολιτισμού μέσω της μουσικής από πολλούς φορείς.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Αντών Βράμε είναι  Διευθυντής του Ορθόδοξου Τύπου του Τιμίου Σταυρού και επίκουρος καθηγητής στο Ελληνικό Κολλέγιο Τιμίου Σταυρού Ελληνική Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή. Η προηγούμενη θέση του ως Διευθυντή Θρησκευτικής Εκπαίδευσης της Αρχιεπισκοπής τον έφερε σε στενή συνεργασία με το Εθνικό Φόρουμ σε μια σειρά από έργα. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Φόρουμ για να προσαρμόσει το πρόγραμμα σπουδών του Κυριακάτικου Εκκλησιαστικού Σχολείου ώστε να συμπεριλάβει τη διδασκαλία της υμνολογίας στη νεολαία και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία της μουσικής για τη νέα τυπική αγγλική μετάφραση της Θείας Λειτουργίας που χρησιμοποιούν σήμερα οι ενορίες. Ασχολήθηκε επίσης και με το διαδικτυακό πρόγραμμα του Κυριακάτικου Εκκλησιαστικού Σχολείου Hymnody του Εθνικού Φόρουμ.

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.