Το κλαρίνο του Κώστα Σκρεπετού αντήχησε στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας

0
Από αριστερά διακρίνονται οι. Κώστας Σκρεπετός, Πολ Παπαπέτρου, Νίκος Νικολαϊδης και Αντώνης Αυράς. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το κλαρίνο του Κώστα Σκρεπετού και το τραγούδι των Νίκου Νικολαϊδη και Σεραφείμ Λάζου το βράδυ της Τρίτης, 20 Σεπτεμβρίου 2022 αντήχησαν στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας και έδωσαν το έναυσμα στους ομογενείς να ξεδιπλώσουν τις χορευτικές τους ικανότητες.

Πρόκειται για την προτελευταία Ελληνική Βραδιά του έτους 2022, η οποία ήταν αφιερωμένη στο Ηπειρώτικο τραγούδι και η οποία είχε ως πρωταγωνιστές τον Κώστα Σκρεπετό, τον Νίκο Νικολαϊδη και την ορχήστρα Cosmopolitan.

Η εν λόγω βραδιά είχε ως χορηγό το Κτηματομεσιτικό Γραφείο «Alexiou Realty» με ιδρυτή και πρόεδρο τον Γιώργο Αλεξίου, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας και συνάμα αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών.

Σε πρώτο πλάνο ο Σεραφείμ Λάζος, αριστερά και ο Νίκος Νικολαϊδης. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Η αυλαία των Ελληνικών Βραδιών – καιρού επιτρέποντος – θα πέσει την ερχόμενη Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 με το αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο και με χορηγούς το Ζαχαροπλαστείο «Ομόνοια» και τον Σύλλογο Κεφαλλονιτών «Κέφαλος» της Νέας Υόρκης.

Διοικούσα Επιτροπή

Οι Ελληνικές Βραδιές, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές δράσεις της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών.

Η εν λόγω Επιτροπή απαρτίζεται από τους κ.κ. Τζορτζ Ντέλη, πρόεδρο, Γιώργο Αλεξίου, αντιπρόεδρο, Γιώργο Σταματιάδη, ταμία, Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, Χρήστο Καραστάθη, καλλιτεχνικό διευθυντή, Γιώργο Μανωλούκου, υπεύθυνο ασφάλειας, Αγγελική Ψώνη, νομική σύμβουλο και Γιώργο Ζούβελο υπεύθυνο ΜΜΕ.

Από αριστερά διακρίνονται οι. Νίκος Νικολαϊδης, Πολ Παπαπέτρου, και Αντώνης Αυράς. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Πλατεία Αθηνών

Η Πλατεία Αθηνών ως γνωστόν ανήκει στην Υπηρεσία Πάρκων του Δήμου της Νέας Υόρκης, συνεπώς τα αγάλματα και οι μαρμάρινες κολώνες θα συντηρούνται από την εν λόγω Υπηρεσία, διότι για κάθε έργο υπάρχει ξεχωριστό αποθεματικό ταμείο.

Η Πλατεία Αθηνών βρίσκεται στη συμβολή της 30ής Λεωφόρου και της 30ής Οδού στην Αστόρια. Στην είσοδό της υπάρχει άγαλμα της θεάς Αθηνάς, ενώ στο βάθος υπάρχουν κολώνες παρόμοιες με εκείνες των Δελφών και κοντά τους, το άγαλμα του Σωκράτη.

Στην αριστερή γωνία είχε τοποθετηθεί η προτομή του Αριστοτέλη, ενώ στη δεξιά γωνία της Πλατείας έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του Σοφοκλή.

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης έχει αναγνωρίσει τον ρόλο της Διοικούσας Επιτροπής και της Ομογένειας στη δημιουργία της Πλατείας Αθηνών και το 2015 μετονόμασε την 30ή Λεωφόρο μπροστά στην Πλατεία Αθηνών σε «Οδός Ντένη Συντήλα» («Dennis Syntilas Way») τιμώντας έτσι την μνήμη του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Πλατείας, του αειμνήστου Ντένη (Δημοσθένη) Συντήλα.

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Από αριστερά διακρίνονται οι. Μιχάλης Γιακουμέλος,, Νίκος Νικολαϊδης, Πολ Παπαπέτρου, και Αντώνης Αυράς. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Κώστας Σκρεπετός. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Κώστας Σκρεπετός. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.