Το Εθνικό Συμβούλιο χαιρετίζει την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από το πρόεδρο Μπάιντεν

0
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Φωτογραφία: ΑΠΕ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το προεδρείο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC) μέσω μιας ανακοίνωσης τύπου χαιρετίζει την απόφαση του προέδρου Μπάιντεν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και καλεί την ομογένεια σε κοινή δράση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.  

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης τύπου που φέρει τις υπογραφές του προέδρου και του γενικού Γραμματέα, Βασιλείου Ματαράγκα και Παναγιώτη Μπαλτατζή, αντίστοιχα έχει ως εξής: Το προεδρείο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC) χαιρετίζει την επίσημη αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από τον πρόεδρο Μπάιντεν. Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, στο τέλος μιας εκατονταετούς εκστρατείας για την αναγνώριση αυτού του τεράστιου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητος. 

Η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας, του πρώτου τέτοιου είδους εγκλήματος για το οποίο
χρησιμοποιήθηκε ο όρος «γενοκτονία» με την σημερινή του έννοια στο Διεθνές Δίκαιο, είχε αναγνωριστεί και από τα δύο Σώματα του Κογκρέσου, Βουλή και Γερουσία, τον Απρίλιο του 2019.
Τότε στην πρώτη παράγραφο αυτής της αναγνώρισης από το Κογκρέσο υπήρχε μια αρχική μνεία/αναγνώριση τόσο των Ελληνικών Γενοκτονιών όσο και των Γενοκτονιών των υπόλοιπων Χριστιανικών κοινοτήτων από τους Τούρκους στις αρχές του 20ού αιώνα. 

Η αρχική αυτή αναγνώριση επιτεύχθηκε χάρη στην συνεργασία του γραφείου του κόνγκρεσμαν Μπιλιράκη με αρκετούς ελληνοαμερικανικούς συλλόγους και οργανώσεις. Ανοίγει τώρα ο δρόμος για
τη συνεργασία και πάλι όλων μας στην ΠΛΗΡΗ αναγνώριση των γενοκτονιών αυτών.
Το Εθνικό Συμβούλιο υπό την ηγεσία του προέδρου του Βασίλη Ματαράγκα είναι έτοιμο για ανάληψη δράσης στο ζήτημα αυτό και στα λοιπά εθνικά θέματα.  Καλούμε την Ομογένεια να εργαστεί ενωμένη για την επίτευξη του στόχου αυτού που πλέον δείχνει πολύ προσιτός. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία με καλή πίστη και θέληση σε όσους συλλόγους και οργανώσεις το θελήσουν.  Σε κάθε περίπτωση το Εθνικό Συμβούλιο σε προσεχή του συνεδρίαση θα εξετάσει το ζήτημα στις νέες του βάσεις και θα χαράξει πορεία δράσης.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.