Το Ελληνικό Εθνικό Συμβούλιο Αμερικής τιμά την μνήμη του Θεόδωρου Σπυρόπουλου

0
Η προτομή του Θεόδωρου Σπυρόπουλου στην ιδιαίτερή του πατρίδα στα Καλάβρυτα. Φωτογραφία: https://www.patrasevents.gr/

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο νεοσύστατος φορέας «Ελληνικό Εθνικό Συμβούλιο Αμερικής» (Hellenic Νational Council of America) ανοίγει την αυλαία των δράσεών του με την εκδήλωση τιμής στον επιχειρηματία, φιλάνθρωπο και ευεργέτη της ομογένειας και της γενέτειρας, στον αείμνηστο Θεόδωρο Σπυρόπουλο.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του, δικηγόρος Δημήτριος Καυκάς κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» διευκρίνισε ότι «Ελληνικό Εθνικό Συμβούλιο Αμερικής» δεν έχει καμία σχέση με το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο και άλλους φορείς και ότι είναι ανεξάρτητος και συνάμα μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Βοστώνη.

Η ανακοίνωση της εκδήλωσης δόθηκε στην δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά την αναγνώριση του φορέα από την Πολιτεία της Μασαχουσέτης (Identification Number: 001635808 και ημερομηνία καταχώρησης στο Μητρώο της Μασαχουσέτης την 8η Φεβρουαρίου 2023).

Από τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Θεόδωρου Σπυρόπουλου στην ιδιαίτερή του πατρίδα στα Καλάβρυτα. Φωτογραφία: https://www.patrasevents.gr/

Ο κ. Καυκάς επεσήμανε ότι η αναγνώριση και επιβράβευση της προσφοράς του Θεόδωρου Σπυρόπουλου αποτελεί την απαρχή για μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που «θα διαφέρουν και θα ενδιαφέρουν».

Ο ευεργέτης και ηγέτης της Ομογένειας απεβίωσε στις 25 Σεπτεμβρίου 2014 και η ιδιαίτερή του πατρίδα, τα Καλάβρυτα τον ανακήρυξαν «Απανταχού Ευεργέτη» και στις 16 Αυγούστου 2015, τέλεσαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στον Δρυμό (Μοστίτσι) Καλαβρύτων.

Ο κ. Καυκάς ισχυρίστηκε ότι αν και πέρασαν 8 χρόνια και 5 μήνες από τον θάνατό του, αυτός ο υπέροχος ‘Ελληνας και ευεργέτης, ξεχάστηκε, ειδικά από τους ευεργετηθέντες από αυτόν Οργανώσεις όπως το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο και η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Ιλινόις των οποίων υπήρξε πρόεδρος και ευεργέτης, αλλά και από παράγοντες.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Ελληνικού Εθνικού Συμβούλιου Αμερικής για την έστω και μετά θανάτου αναγνώριση και απόδοση τιμών στον Θεόδωρο Σπυρόπουλο:  

Από τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Θεόδωρου Σπυρόπουλου στην ιδιαίτερή του πατρίδα στα Καλάβρυτα. Φωτογραφία: https://www.patrasevents.gr/

Τιμώντας την μνήμη του Θεόδωρου Σπυρόπουλου

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2014, πέθανε ο επιχειρηματίας, παράγοντας της Ομογένειας, ευεργέτης, λαμπρός ‘Ελληνας, Ελληνολάτρης, ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος, που ζούσε στο Σικάγο, με καταγωγή από τα Καλάβρυτα. Τεράστια η προσφορά του στην Ομογένεια και στην Ελλάδα.

Ευεργέτης, με οικονομική βοήθεια σε έχοντες ανάγκη, σε Οργανώσεις, σε Ιδρύματα εκπαιδευτικά κ.λ.π. Αγαπητός και σεβαστός, διετέλεσε πρόεδρος σε Οργανώσεις, όπως περιφέρεια ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού) Αμερικής, Ομοσπονδία Σικάγου, ΗΑΝC κ.ά.

Ελάχιστοι ‘Ελληνες στις ΗΠΑ, είχαν ή έχουν τον πατριωτισμό και το χάρισμα του Θεόδωρου Σπυρόπουλου.

Δυστυχώς, αν και πέρασαν 8 χρόνια και 5 μήνες από τον θάνατό του, αυτός ο υπέροχος ‘Ελληνας και ευεργέτης, ξεχάστηκε. Ειδικά από τους ευεργετηθέντες από αυτόν Οργανώσεις (όπως ΗΑΝC, Ομοσπονδία Σικάγου όπου διετέλεσε πρόεδρος) και παράγοντες.

Η νέα Οργάνωση «Hellenic Νational Council of America» (Ελληνικό Εθνικό Συμβούλιο Αμερικής), αποφάσισε την διοργάνωση εκδήλωσης, για να τιμήσει την μνήμη ενός εκ των κορυφαίων της Ομογένειας ΗΠΑ, του Θεόδωρου Σπυρόπουλου, αφού οι ευεργετηθέντες πολλαπλά από αυτόν, Ομογενείς και Οργανώσεις τον «ξέχασαν» γρήγορα και αδιαφόρησαν προκλητικά.

Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Με την ευκαιρία, καλούμε Ομογενείς και Οργανώσεις, με διάθεση να συσστρατευθούν για την προβολή της Ελλάδας και την συνεργασία για ενότητα της Ομογένειας στις ΗΠΑ, να επικοινωνήσουν μαζί μας στο email: hnca.2023@gmail.com Τηλ. (1617) 800-6932

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.