ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Νέας Υόρκης ενώνει τις δυνάμεις του μια πλειάδα διασημοτήτων από τις ΗΠΑ και την γενέτειρα καθώς επίσης και τον αρχαιολόγο καθηγητή και πρόεδρο του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρη Παντερμαλή και παρουσιάζουν το «Φως».

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή για τα δεδομένα της ομογένειας εκδήλωση για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, η οποία δεν έχει μόνο ως στόχο την ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά και να προβάλει το μείζον θέμα της επιστροφής και του επαναπατρισμού των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα διαδικτυακά το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 και ώρα 11.00 π.μ. (ώρα Νέας Υόρκης) και αποτελεί μια επί πλέον δωρεάν εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου όχι μόνο προς τα στελέχη και τα μέλη, αλλά προς άπασα την ομογένεια.

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» τους τελευταίες  δέκα τρεις μήνες της πανδημίας και της παράλυσης της συλλογικής δράσης διοργάνωσε πλειάδα ενδιαφερουσών διαδικτυακών εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων και την ξενάγηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και οι εμπειρίες που απέκτησαν ο πρόεδρος Μάρκος Δρακωτός, η εκτελεστική διευθύντρια Αλεξάνδρα Μητσάκη και τα άλλα στελέχη προεξοφλούν την επιτυχία της εκδήλωσης.

Το Μουσείο της Ακρόπολης.

Η ηθοποιός και συνάμα παραγωγός της εκπομπής «Έλληνες Παντού» του «Cosmos – FM», Χρύσα Αβράμη, η οποία έχει αναλάβει ρόλο οικοδέσποινας του πρώτου μέρους της εκδήλωσης θα παρουσιάσει τους ομιλητές οι οποίοι προέρχονται από διάφορους τομείς της ζωής και καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν αφήσει την δική τους σφραγίδα στον σύγχρονο Ελληνικό και Ελληνοαμερικανικό πολιτισμό, καθώς επίσης και στον ίδιο τον αμερικανικό και τον παγκόσμιο πολιτισμό.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, η σύζυγός του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, ο δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Δρ. Αλβέρτος Μπουρλά, το ζεύγος Ιωάννη και Έλενας Κουμάνταρου, ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας ο διευθύνων σύμβουλος της Paramount Pictures, Τζιμ Γιαννόπουλος, η σχεδιάστρια μόδας Μαίρη Κατράντζου, ο φωτογράφος Ρόμπερτ Μακέιμπ, ο διευθύνων μέτοχος της IRI / Marshall Islands Registry, Κλέι Μέιτλαντ, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης, η συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο κινηματογραφιστής Φαίδων Παπαμιχαήλ, ο επιστήμων πληροφορικής Ιωσήφ Σηφάκης, ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, η πρέσβειρα Καλής Θέλησης της ΟΥΝΕΣΚΟ, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Town and Country», Στελίνα Βολανδή, η ηθοποιός Ρίτα Γουίλσον και ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος.

Αμέσως μετά ο καθηγητής Δημήτριος Παντερμαλής θα αναλάβει την ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Όσοι ενδιαφέρονται για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση καλούνται να εγγραφούν κάνοντας κλικ στο https://www.hellenicamerican.cc/event-details/acropolis-museum-first-virtual-tour-president-professor-dimitrios-pandermalis/form. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.hellenicamerican.cc, είτε επικοινωνήστε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@hellenicamerican.cc.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.