Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τίμησε την Στέλλα Κοκόλη

0
Το βραβείο απένειμε στην κ. Στέλλα Κοκόλη ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης,

Γράφει η Κατερίνα Τριανταφύλλου

Η κα. Στέλλα Κοκόλη, η εκπαιδευτικός και αγωνίστρια για την Ελληνική Παιδεία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό στα ελληνικά σχολεία και δρώμενα της Ομογένειας, η παλαίμαχη ομογενής που επί 56 χρόνια διδάσκει, βοηθάει, μετεκπαιδεύει δασκάλους και συμμερίζεται τα προβλήματα της Ελληνικής Παιδείας, τιμήθηκε πρόσφατα από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη συμβολή της στην ίδρυση και προώθηση του Αγγλικού Προγράμματος Ιατρικής στο διεθνώς αναγνωρισμένο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Γνωρίζοντας σε βάθος τόσο τα εκπαιδευτικά δρώμενα της Ομογένειας όσο και τις αλλαγές που έχουν επέλθει στην αμερικανική κοινωνία τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια και ανησυχώντας για το πού θα φτάσει η Ελληνική Παιδεία και η Ομογένεια, η Πρόεδρος της Οσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής κα. Στέλλα Κοκόλη την τελευταία τριετία έκανε συνεχείς επισκέψεις σε λύκεια ελληνικά και δημόσια, προκειμένου να κάνει το Αγγλικό πρόγραμμα της Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου γνωστό στους φοιτητές τους καθώς και σε άλλα Ελληνόπουλα που θα μπορούσαν να φοιτήσουν εκεί και σε έξι χρόνια να τελειώσουν την Ιατρική σχολή στην μητρική τους γλώσσα.

Τι πιο ωραίο τα παιδιά να πηγαίνουν να σπουδάζουν στην Ελλάδα, όπου παράλληλα θα μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, θα ζουν τα φοιτητικά τους χρόνια σε ένα άριστο και πολιτισμένο περιβάλλον, χωρίς τους φόβους των μεγάλων πόλεων, αλλά κυρίως επειδή θα στοιχίσει στους γονείς τους πολύ λιγότερα χρήματα –ελάχιστα χρήματα– από ό,τι θα πλήρωναν για να τελειώσουν Ιατρικές Σχολές στην Αμερική!

Στιγμιότυπο από την ομιλία της κ. Στέλλας Κοκόλη.

Γι’ αυτή την προσπάθειά της το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ιδιαίτερα ο Πρύτανης και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δρ. Κυριάκος Αναστασιάδης την τίμησαν στις 18 Μαρτίου 2023 στην ετήσια ελληνική συνεδρίαση γιατρών από όλη την Ελλάδα, εκτιμώντας και παρακολουθώντας τη βοήθεια και την προσπάθεια της κυρίας Κοκόλη να διαφημίσει και να γνωστοποιήσει τα οφέλη από αυτό το πρόγραμμα.

Ήταν μία συγκινητική, ευχάριστη, πολιτισμένη γιορτή και η απόδοση αυτής της τιμής ήταν σημαντική για την κα. Κοκόλη που τιμήθηκε για την προσφορά της αλλά και για όλη την οικογένειά της που έχει υπηρετήσει και εξακολουθεί να υπηρετεί την Ιατρική επιστήμη με τρεις γιατρούς — σύζυγο και δύο γιους–. 

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.