ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το 46ο Συνέδριο της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής το οποίο συνήλθε από την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 μέχρι και την Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019 στο Σπρινκφιλντ της Μασαχουσέτης κατά κοινή ομολογία ήταν επιτυχημένο.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος Ελευθέριος Δραμητινός κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του συνεδρίου και απέδωσε τα εύσημα στον ιστορικό Σύλλογο Κρητών «Μίνως», στο Γυναικείο Τμήμα «Η πρόοδος» και στο τμήμα Νεολαίας που είχαν μεριμνήσει τόσο για τα οργανωτικά ζητήματα, όσο και για την ψυγαγωγία.

Οι εργασίες του συνεδρίου και πολλές από τις εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο Ξενοδοχείο Σέρατον, καθώς επίσης και στο Κρητικό Σπίτι και η προσέλευση των Κρητών, όπως επεσήμανε ο κ. Δραμητινός, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Στιγμιότυπο από την παράσταση των χορευτικών. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση Εμμανουήλ Βεληβασάκη.

Την παράσταση έκλεψαν το Χορευτικό «Βιγλάτορες» και ο Μιχάλης Τζουγανάκης με την ορχήστρα του που ήρθαν αποκλειστικά για το συνέδριο από την Κρήτη. Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν και τα χορευτικά των κρητικών συλλόγων από την επικράτεια τα οποία εξέπεμψαν μηνύματα αισιοδοξίας.

Τις εργασίες του συνεδρίου διηύθυνε το προεδρείο με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο Ιωάννη Σαργέτη. 

Στο επίκεντρο των εργασιών του συνεδρίου βρέθηκαν τα θέματα που αφορούν τη νέα γενιά, τους συλλόγους και την ίδια την Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

Στιγμιότυπο από την παράσταση των χορευτικών. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση Εμμανουήλ Βεληβασάκη.

Ο κ. Δραμυτινός μιλώντας στις Αναμνήσεις επεσήμανε ότι το 46ο Συνέδριο αποτελεί σταθμό στην περαιτέρω πορεία της Παγκρητικής Ενωσης, μιας από τις μεγαλύτερες και συνάμα ιστορικές δευτεροβάθμιες οργανώσεις της Αμερικής.

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύνθεση της νέας ηγεσίας και μεταξύ άλλων τόνισε ότι πλαισιώνεται από καταξιωμένα στελέχη με μακρά εμπειρία και βούληση για την υλοποίηση των αποφάσεων του συνεδρίου.

Το προεδρείο πλαισιώνεται από τους Ιάκωβο Μουτσούκα α’ αντιπρόεδρο, Νταϊάνα Κουναλάκη, β΄ αντιπρόεδρο, Ιωάννη Γ. Ιλιοτ (John G. Elliott), γ’ αντιπρόεδρο, την Χρυσούλα Χάλις – Σταγάκη, γενική γραμματέα και τον Σταύρο Αντωνακάκη, ως ταμεία.

Στιγμιότυπο από την παράσταση των χορευτικών. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση Εμμανουήλ Βεληβασάκη.

Κατά τη διάρκεια του επισήμου δείπνου η Παγκρητική απένειμε το Βενιζέλειο Βραβείο στον Άντι Μανάτο σε ένδειξη αναγνώρισης για την προσφορά του στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων, το βραβείο «Lifetime achievement Award» στη Μαίρη Βασιλάκη για την πολυετή προσφορά στην οργάνωση, καθώς επίσης και στον Σύλλογο Κρητών Μίνως και τα τμήματα γυναικών και νεολαίας.

Η Παγκρητική βράβευσεη και τον  Λου Ζαγκάμη διευθυντή ανάπτυξης του IOCC για τον καταλυτικό ρόλο που είχε παίξει στην αποστολή φαρμάκων και είδη πρώτων βοηθειών που η Παγκρητική είχε προσφέρει στα νοσοκομεία της Κρήτης.  

Ο πρώην πρόεδρος Εμμανουήλ Βεληβασάκης μιλώντας στις Αναμνήσεις εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του συνεδρίου και μεταξύ άλλων τόνισε: «Για τέταρτη φορά στην ιστορία της, η Παγκρητική Ένωση  Αμερικής επανήλθε στο ιστορικό Σπρινγκφιλντ της Μασαχουσέτης για το 46ο Συνέδριο της.

Στιγμιότυπο από την παράσταση των χορευτικών. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση Εμμανουήλ Βεληβασάκη.

Παράλληλα τόνισε ότι το Σπρινγκφιλντ έχει ιδιαίτερη σημασία και για τον ίδιο μιας και προ 12 ετών είχε συνέλθει το 40ο συνέδριο της ΠΕΑ, στο οποίο ήταν υποψήφιος πρόεδρος, και που μετά από μια σκληρή μάχη τον ανέδειξαν οι συντοπίτες του για μια δεύτερη θητεία, στο ύπατο αξίωμα της οργάνωσης.

Στιγμιότυπο από τις εργασίες του συνεδρίου. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση Εμμανουήλ Βεληβασάκη.
Από αριστερά διακρίνονται οι Παναγιώτης (Τάκης)μ Ψαράκης, Μανώλης Ηλιάκης, Ελευθέριος Δραμητινός, Εμμανουήλ Βεληβασάκης και Γιάννης Σαργέτης. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση Εμμανουήλ Βεληβασάκη.
Από αριστερά διακρίνονται οι Εμμανουήλ Βεληβασάκης, η πολιειακή βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη και ο Ελευθέριος Δραμητινός. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση Εμμανουήλ Βεληβασάκη.
Η νεότερη γενιά των λυράρηδων. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση Εμμανουήλ Βεληβασάκη.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.