Το 319ο Τμήμα της AHEPA αναφώνησε «ΟΧΙ στον οδοστρωτήρα της αφομοίωσης»

0
Τα στελέχη της AHEPA σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον ιερατικό προϊστάμενο του Ιερού Ναού, π. Ηλία Νικόλα και τον π. Δημήτριο Καλογρίδη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Δημητρίου Καλογρίδη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το 319ο Τμήμα της AHEPA αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία που τέλεσαν στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Πορτ Τζέφερσον της Νέας Υόρκης ο πρώην και νυν ιερατικοί προϊστάμενοι, π. Δημήτριος Καλογρίδης και π. Ηλίας Νίκολας, αντίστοιχα, αναφώνησε το δικό του «Όχι εναντίον στον οδοστρωτήρα της αφομοίωσης».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή 31η Οκτωβρίου 2021 μετά την δοξολογία για την 81η επέτειο της 28η Οκτωβρίου και ο αντιπρόεδρος της AHEPA, Γεώργιος Κάλλας αναφέρθηκε στην συμβολή και στον ρόλο της οργάνωσης στον αγώνα των Ελλήνων κατά των Ιταλών και Ναζιστών κατακτητών και τόνισε ότι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τους ήρωες και τους πεσόντες είναι να πούμε το δικό μας ‘Όχι» στον οδοστρωτήρα της αφομοίωσης.

Ο κ. Κάλλας παρέδωσε στην επικεφαλής της Επιτροπής του Απογευματινού Σχολείου του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, Μαρκέλλα Λουνάτι επιταγή αξίας $500.00 και κάλεσε τους παρισταμένους να ενισχύσουν το σχολείο και το πιο σημαντικό να εγγράψουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους στο Ελληνικό Σχολείο.

Ο π. Δημήτριος Καλογρίδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε τον θαυμασμό του για το θεάρεστο έργο του εν λόγω τμήματος και τόνισε ότι κάθε χρόνο τιμούν τα Ελληνικά Γράμματα και απονέμουν υποτροφίες στους αριστούχους ομογενείς μαθητές και σπουδαστές.

Σε πρώτο πλάνο ο αντιπρόεδρος του 319ου Τμήματος της AHEPA, Γεώργιος Κάλλας, ενώ προσφέρει την επιταγή στην κ. Μαρκέλλα Λουνάτι. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Δημητρίου Καλογρίδη.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.