Τις παλιές καλές εποχές θύμισε η βραδιά τσιπουρομεζέδων στο Άϊλαντ Παρκ (βίντεο)

Ο πρόεδρος της κοινότητας Γεώργιος Νίκιας, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Γεωργία Παπαθανασίου και ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Γεώργιος Καζούλης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ιερείς και τους προσκεκλημένους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τις παλιές καλές εποχές των μπουάτ θύμισε στα μέλη της κοινότητας της Παναγίας του Άϊλαντ Παρκ στο Λονγκ Αϊλαντ, στους προσκεκλημένους και στον γράφοντα η εκδήλωση για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου και της Ζωοδόχου πηγής.

Η εκδήλωση με την επωνυμία «Tsipouro – Mezzedes Night» (Βραδιά Τσιπουρομεζέδων) διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 29ης Απριλίου 2022 στην κοινοτική αίθουσα και είχε πολλαπλούς σκοπούς. Ο πρώτος σχετίζονταν με τον εορτασμό της ονομαστικής εορτής του ιερατικού προϊσταμένου, π. Γεωργίου Καζούλη, του προέδρου της κοινότητας Γεωργίου Νίκια και τη προέδρου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Γεωργίας Παπαθανασίου. Ο δεύτερος σχετίζονταν με τον αποχαιρετισμό του πρωτοψάλτη Βασιλείου Δόντσιου που ήρθε για την Μεγάλη Εβδομάδα από την Φλώρινα και την επόμενη αναχώρησε για την Ελλάδα.

Ο τρίτος σχετίζονταν με την έκφραση ευγνωμοσύνης στα στελέχη της κοινότητας, στους ιεροψάλτες και στους εθελοντές για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλλαν και οι οποίες κατέστησαν τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας τις πιο κατανυκτικές και συνάμα τις πιο μαζικές, των τελευταίων δεκαετιών.

Η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα ήταν η πρώτη για τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Γεώργιο Καζούλη και η απόφασή τους να προσκαλέσουν τον κ. Δόντσιο άλλαξε τα δεδομένα.

Η αφθονία του τσίπουρου και των μεζέδων που το συνόδευαν δημιούργησαν μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα και ο Γιάννης Στάικος με το μπουζούκι και ο Βασίλειος Δόντσιος με την κιθάρα τους έδωσαν το έναυσμα στους παρισταμένους να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στον χορό και στο τραγούδι.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης, π. Χρήστος Παππάς, ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ουάσινγκτον Χάιτς, π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς, π. Γεδεών Βαρύτιμος, ο ευεργέτης της Εκκλησίας και της παιδείας, Στυλιανός Ζερβούδης, ο πρώην πρόεδρος της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν, Σταύρος Χαβιάρας, ο πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Θεόδωρος Παυλάκος και εκπρόσωπο όμορων κοινοτήτων του Λονγκ Αϊλαντ.

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Άλλες εκδηλώσεις

Η προ τεσσάρων περίπου μηνών ανάληψη των καθηκόντων του ιερατικού προϊσταμένου από τον π. Γεώργιο Καζούλη, άλλαξε τα δεδομένα και μπορούμε να πούμε ότι η κοινότητα εισήλθε σε μια νέα τροχιά ανανέωσης και αναβάθμισης. Ο ενθουσιασμός των στελεχών και των μελών άλλαξε τα δεδομένα. Οι εκδηλώσεις διαδέχονται η μία την άλλη και η επόμενη είναι καλύτερη της προηγούμενης.

Την Παρασκευή, 6 Μαϊου 2022 και ώρα 8.00 μ.μ. η κοινότητα θα διοργανώσει στο ομογενειακό κέντρο Λατέρνα στην διεύθυνση 47-20 Bell Blvd, Bayside, NY, 11361 την βραδιά κωμωδίας με τον κωμικό Βασίλη. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ιδρύματος «Ελπίδα».

Στις 20, 21 και 22 η κοινότητα θα διοργανώσει το Ελληνικό Φεστιβάλ, το οποίο ως γνωστόν αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό και ερανικό γεγονός της χρονιάς.   

Τέλος να σημειώσουμε ότι καταβάλλουν προσπάθειες ούτως ώστε την Παρασκευή, 27 Μαϊου 2022 να διοργανώσουν συναυλία με τον Νίκο Ζωϊδάκη, που αναμένετα1ι να έρθει από την κρίση.

Ο Αλέξανδρος, o οποίος εξέπληξε τους παρισταμένους με την ερμηνία στο πιάνο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γεωργία Παπαθανασίου, Βασίλειος Δόντσιος Θεόδωρος Παυλάκος και Γιάννης Στάικος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.