ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η επιτροπή παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης την ερχόμενη Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 -καλώς εχόντων και πραγμάτων και κορωνοϊού επιτρέποντος – αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά για το νέο έτος και να προετοιμάσει το έδαφος για την σύγκληση της πρώτης πανομογενειακής συγκέντρωση για την παρέλαση για την 201η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

Η επιτροπή, βάσει της κοινής αποφάσεως του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και της επιτροπής της πλειοψηφίας των πρώην προέδρων και της εκλεγμένης ηγεσίας του προηγούμενου Νοεμβρίου θα είναι τριμερής και θα στελεχωθεί με στελέχη και από τις δύο πλευρές.

Η επιτροπή, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 9 Δεκεμβρίου 2021 στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως, κ. Τζον Κατσιματίδη, αλλά δεν κατάφερε να στελεχώσει την Επιτροπή, καθώς η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων δεν είχε έτοιμες προτάσεις για τα βασικά αξιώματα.

Από αριστερά διακρίνονται οι π.. Νικηφόρος Φακήνος, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, Γιώργος Βενιζέλος, Αναστάσιος Καραγκούνης, Γιώργος Γεωργόπουλος, Λου Κ¨ατσος, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Πολύκαρπος Κοτρώνης Ηλίας Τσεκερίδης, Τιμολέων Κακούρος και Δημήτριος Καλαμαράς. Φωτογραφία: GOA

Και οι τρεις πλευρές αποδέχτηκαν χωρίς αντιρρήσεις τις προτάσεις του εκλεγμένου στις εκλογές του πεζοδρομίου διοικητικού συμβουλίου συνεπώς πέραν του προέδρου, του κ. Τζον Κατσιματίδη και του Λου Κάτσου η επιτροπή έχει ως συμπρόεδρο τον Νίκο Μπάρδη, ως υπεύθυνο του λαχείου τον Αναστάσιο Καραγκούνη, του λευκώματος την Σοφία Στρουμπάκη, ως υπεύθυνη του διαγωνισμού Μις Ανεξαρτησίας την πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιτροπής Νομική Καστανά και ως υπεύθυνο της εκδήλωσης για το Μπόουλινγκ Γκριν, τον κ. Τάσο Παρδάλη και ως ταμία της παρελάσεως τον κ. Κωνσταντίνο Τσούκαρη με βοηθό τον Δημήτριο Παλιούρα.

Ο Δημήτριος Καλαμαράς, ο οποίος ηγείται της Πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων δεν θέλησε να εισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την στελέχωση της επιτροπής με δικούς της αντιπροσώπους και ούτε για το τι μέλει γενέσθαι με την δικαστική διαμάχη.

Ακόμη και εάν συγκληθεί την ερχόμενη εβδομάδα η πρώτη πανομογενειακή συγκέντρωση, εν τούτοις είναι πάρα πολύ αργά, διότι τα προηγούμενα χρόνια οι πανομογενειακές ξεκινούσαν μετά την Εορτή των Ευχαριστιών.

Αν και η εκλεγμένη διοίκηση με πρόεδρο τον κ. Τιμολέοντα Κακούρο έχει ήδη λάβει όλες τις απαιτούμενες άδειες για την διοργάνωση της παρελάσεως στις 27 Μαρτίου 2022 στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρελάσεως προτάθηκε η διοργάνωσή της δύο εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου 2022. Ωστόσο υπάρχουν προτάσεις για διοργάνωση της παρελάσεως ακόμη και τον Μάϊο ούτως ώστε να δοθεί ο χρόνος στην Επιτροπή να προετοιμάσει την παρέλαση και να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται.

Στις 20 Μαρτίου 2022 η Παρέλαση της Φιλαδέλφειας

Ωστόσο η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ έχει προ καιρού ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την παρέλαση και μάλιστα έχει ήδη εξασφαλίσει και τις απαιτούμενες άδειες από τις δημοτικές αρχές για την διοργάνωση της παρελάσεως την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 και μάλιστα έχει ήδη κλείσει και το ομογενειακό κέντρο για το επίσημο δείπνο για την απονομή των Βραβείων της Ελευθερίας. Στην επικείμενη συνεδρίαση θα καταρτιστεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων πριν και μετά την παρέλαση.

Το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στην προ δύο ετών παρέλαση της Φιλαδέλφειας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η παρέλαση της Φιλαδέλφειας, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι μια από τις μεγαλύτερες και τις πιο άρτια οργανωμένες και κατά κανόνα ανοίγει την αυλαία των παρελάσεων σε όλη την Αμερική.

Το ενδιαφέρον των ομογενών για την παρέλαση της Φιλαδέλφειας είναι αυξημένο, διότι το 2020 και το 2021 οι παρελάσεις ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η παρέλαση της Φιλαδέλφειας θα παράσχει την δυνατότητα στους ομογενείς παράλληλα με την 201 επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας να συνεορτάσουν την 100ετία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου της Φιλαδέλφειας, την 100ετία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και την 100ετία της AHEPA, της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών.   

- Advertisement -

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.