Την στήριξη στον ανεξάρτητο υποψήφιο Ν. Χριστοδουλίδη αποφάσισε η ΕΔΕΚ με ποσοστό 91%

0
41
Ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης. Φωτογραφία: Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με ποσοστό 91% και έπειτα από έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, η ΕΔΕΚ έλαβε την απόφαση να στηρίξει τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Από τους 600 συνέδρους που είχαν δικαίωμα να λάβουν μέρος στο Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο, παρευρέθηκαν και ψήφισαν 527. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 480 ψηφοδέλτια ή 91%, που επικύρωσαν την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου για στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη και 35 ψηφοδέλτια αντίθετα με την απόφαση. Βρέθηκαν 11 λευκά και 1 άκυρο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς βρίσκει η επόμενη μέρα την ΕΔΕΚ, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος απάντησε: «Ενωμένοι συνεχίζουμε και προχωρούμε στους στόχους που έχουμε καθορίσει. Ο βασικός στόχος είναι η στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη με προοπτική επιτυχίας και κυρίως η ΕΔΕΚ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις και στην προεκλογική εκστρατεία. Αλλά ο στόχος είναι και η συμμετοχή στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής για τα επόμενα 5 χρόνια».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.