Την Πρωτομαγιά η Παρέλαση της Νέας Αγγλίας – Την Πέμπτη η πρώτη πανομογενειακή συγκέντρωση

0
95
Το άγημα των Ευζώνων της ομογένειας της Βοστώνης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την Πρωτομαγιά (1η Μαϊου 2022) θα λάβει χώρα η παρέλαση της ομογένειας της Νέας Αγγλίας για την 201η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας. Πρόκειται για την πρώτη παρέλαση της μετακορωνοϊού εποχή, η οποία θα παράσχει την δυνατότητα σε τρεις γενιές Ελλήνων, Εληνοαμερικανών και φιλελλήνων να κατακλύσουν και να ντύσουν στα γαλανόλευκα την φημισμένη Boylston Street, της Βοστώνης και να διατρανώσουν την πίστη και την αφοσίωση στα ιδεώδη της δημοκρατίας και της ελευθερίας και συνάμα να εκφράσουν την υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα της γενέτειρας και της ίδιας της ομογένειας.

Η παρέλαση διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας με πρόεδρο τον Βασίλειο Καυκά σε συνεργασία με την Μητρόπολη Βοστώνης και τις κοινότητες της Νέας Αγγλίας και αποτελεί την μεγαλύτερη και συνάμα την πιο δυναμική εθνική, πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση της ομογένειας.

Η φετινή παρέλαση θα παράσχει την δυνατότητα στους ομογενείς της Βοστώνης να εορτάσουν την 201 επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης και την διπλή 100ετηρίδα της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της AHEPAμ καθώς επίσης και να τιμήσουν την μνήμη των θυμάτων της Σφαγής της Χίου και της Μικρασιατικής Καταστροφής, που εφέτος συμπληρώνονται 200 και 100 χρόνια αντίστοιχα.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας Βασίλειου Καυκά κατά τη διάρκεια της πρώτης εκδήλωσης του 2020. Φωτογραφία https://www.fhasne.com/

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022 θα συγκαλέσουν την πρώτη πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανοικτής πρόσκλησης της Ομοσπονδίας της Νέας Αγγλίας:  «Η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας προσκαλεί εσάς και τους αξιωματούχους και αντιπροσώπους των Σωματείων/Συλλόγων και Ελληνικών Κοινοτήτων/Ενοριών, Σχολείων, Πανεπιστημίων & ΜΜΕ να παρευρεθούν στην Πρώτη Πανομογενειακή Συγκέντρωση για την Παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας η οποία θα γίνει την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, 2022 στις 7:00 μμ στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, 50 Goddard Avenue, Brookline, MA.

Η παρέλαση είναι σημείο αναφοράς του Ελληνισμού και είναι θέμα όλων.   Χρειαζόμαστε την βοήθεια και συμμετοχή σου.

Ενθυμούμεθα την ιστορία, τιμούμε και μνημονεύουμε τους Ήρωες, γιορτάζουμε και μεταλαμπαδεύουμε στους νέους και νέες: πολιτισμό, παραδόσεις, γλώσσα, πίστη, τα ήθη και έθιμα…  Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας θα γίνει την Κυριακή, 1 Μαΐου, 2022 στην Boylston Street, της Βοστώνης.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.