ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Ελληνικού Κλασσικού Σχολείου Τσάρτερ (Hellenic Classical Charter School) του  Μπρούκλιν, μέσω ενός σύντομου βίντεο που ανήρτησαν στην ιστοσελίδα του σχολείου και στο YouTube ανέδειξαν τον οικουμενικό της χαρακτήρα και την συμβολή της στις ομιλούμενες γλώσσες του κόσμου και εξέπεμψαν σαφέστατα μηνύματα για την Παγκόσμιο Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Αν και σύντομο, το βίντεο με τίτλο «HCCS Celebrates International Greek Language Day» καθηλώνει τον ακρατή, διότι οι μαθητές του εν λόγω σχολείου προέρχονται από το ευρύτερο εθνικό μωσαϊκό του Μπρούκλιν και του Στάτεν Άϊλαντ και ομιλούν και προφέρουν σωστά την ελληνική γλώσσα και ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι πολλοί από τους πρωταγωνιστές αυτής της γιορτής δεν είναι ελληνικής καταγωγής.

Είναι όμως φιλέλληνες, λατρεύουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας και τόσο οι ίδιοι, όσο και οι δάσκαλοι και η γενική διευθύντρια (Superintendent of Schools) των σχολείων Χριστίνα Τεττόνη είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Το Ελληνικό Κλασσικό Σχολείο Τσάρτερ του Μπρούκλιν, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι ένα από τα καλύτερα σχολεία τσάρτερ όχι μόνο της Νέας Υόρκης, αλλά και της Αμερικής. Προ τριών περίπου ετών αναγνωρίστηκε ως «National Blue Ribbon School» Πρόκειται για την ανώτατη διάκριση που απονέμει το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ και το εν λόγω σχολείο συγκαταλέγεται στα 19 σχολεία της πολιτείας της Νέας Υόρκης και στα 362 σχολεία της επικράτειας των ΗΠΑ που έχουν τιμηθεί με αυτό το βραβείο.

Το εν λόγω σχολείο εφέτος εορτάζει την 15η επέτειο της ιδρύσεώς του. Προ τριών ετών άνοιξε τα φτερά του και δημιούργησε το δεύτερο σχολείο στο Στάτεν Άϊλαντ, το οποίο στεγάζεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις της κοινότητας των Αγίων Τριάδας και Νικολάου.  Το σχολείο του Μπρούκλιν έχει όλες τις τάξεις από το προνηπιαγωγείο μέχρι και την 8η Τάξη, ενώ το σχολείο του Στάτεν Άϊλαντ έχει όλες τις τάξεις από το προνηπιαγωγείο μέχρι και την 3η Τάξη και κάθε χρόνο προσθέτει και από μια τάξη. Συνεπώς το 2027, το  έτος που το «Hellenic Classical Charter School θα γιορτάσει την 20ετία, το  θα έχει δύο πλήρη σχολεία τα οποία θα παρέχουν την δυνατότητα σε πάνω από χίλια παιδιά κάθε χρόνο συν τοις άλλοις να μετάσχουν της ελληνικής παιδείας και να αγγίξουν τον πολιτισμό μας.   

Η δασκάλα η οποία παρείχε την δυνατότητα στους μαθητές να αποδείξουν ότι πολλές Αγγλικές λέξεις προέρχονται από την Ελληνικη.
Οι μαθητές της 4ης Τάξης.
Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.