ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ματαιώθηκε την ύστατη στιγμή η προαναγγελθείσα από την πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων σύσκεψη των τριών πλευρών για την συγκρότηση της Επιτροπής Παρελάσεως και την έναρξη των διαδικασιών για την διοργάνωση της Παρελάσεως της ομογένειας για την 201ή επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο οποίος έχει συνταχτεί με την πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και συγκεκριμένα των κ.κ. Δημητρίου Καλαμαρά, Νικολάου Διαμαντίδη, Ηλία Τσεκερίδη, Δήμου Σιώκη και του επιτίμου προέδρου Βασίλειου Σταθάκου, το βράδυ της Τρίτης 18 Ιανουαρίου 2022 και μία περίπου ώρα πριν την έναρξη της εν λόγω συνεδριάσεως επικοινώνησε με τα προσκείμενα προς την Επιτροπή τους στελέχη και τους ανακοίνωσε την ακύρωση της σύσκεψης χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει στους συνομιλητές του τους ουσιαστικούς λόγους της ματαίωσης.

Την ίδια περίπου στιγμή το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, το οποίο ακόμη και σήμερα τέσσερις μήνες μετά την εκλογή του παραμένει στην εξορία έδωσε στην δημοσιότητα μια ανακοίνωση τύπου σχετικά με τις αποφάσεις που έλαβαν την Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι ουδείς άλλος εκτός του κ. Τζον Κατσιματίδη, προέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως, δικαιούται να συγκαλέσει σύσκεψη για την παρέλαση.

Από αριστερά διακρίνονται οι π.. Νικηφόρος Φακήνος, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, Γιώργος Βενιζέλος, Αναστάσιος Καραγκούνης, Γιώργος Γεωργόπουλος, Λου Κ¨ατσος, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Πολύκαρπος Κοτρώνης Ηλίας Τσεκερίδης, Τιμολέων Κακούρος και Δημήτριος Καλαμαράς. Φωτογραφία: GOA

Πληροφορίες των “Αναμνήσεων” αναφέρουν ότι ο α’ αντιπρόεδρος του εκλεγμένου ΔΣ της Ομοσπονδίας, Νίκος Μπάρδης, ο οποίος κατέχει και το αξίωμα του συμπροέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως σήμερα το μεσημέρι (Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022) επικοινώνησε με τον Λου Κάτσο, που εκπροσωπεί τον κ. Κατσιματίδη και με τον κ. Δημήτρη Καλαμαρά, που ηγείται της πλευράς της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και τους ενημέρωσε για τις αποφάσεις της διοικήσεως και τους διεμήνυσε ότι ουδείς πέραν του προέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως δικαιούται να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ερήμην του κ. Κατσιματίδη και της επιτροπής που συγκροτήθηκε κατά την διάρκεια της τριμερούς συνεδρίασης που είχε λάβει τον περασμένο μήνα στο γραφείο του κ. Κατσιματίδη.

Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τους συνομιλητές του κ. Μπάρδη να συμφώνησαν στην συνέχιση του διαλόγου ούτως ώτε κορωνοϊού επιτρέποντος την ερχόμενη εβδομάδα να συνέλθουν οι τρεις πλευρές και να προβούν στον προγραμματισμό για την παρέλαση.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου με πρόεδρο τον Τιμολέοντα Κακούρο:

«Το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης συνήλθε, δια ζώσης και μέσω της εφαρμογής Zoom την 17 Ιανουαρίου 2022 και παρθήκαν αποφάσεις για διάφορα θέματα που αφορούν την πορεία της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα την επιτυχία της παρελάσεως του 2022.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νικόλαος Βέλλιος, Δημήτριος Καλαμαράς, Γιώργος Γεωργόπουλος, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, Ηλίας Τσεκερίδης και Τιμολέων Κακούρος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Δημητρίου Καλαμαρά.

Όλοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να εργασθούν πολύ σκληρά για την επιτυχία της παρελάσεως, που έχει μεγάλη σημασία και συμβολισμό μετά από δυο έτη απουσίας από την 5η Λεωφόρο, λόγω της κρίσεως από τον κορωνοϊό. Συζητήθηκαν επίσης διάφορα θέματα που συνδέονται με απαραίτητες προϋποθέσεις γι αυτή την επιτυχία, όπως για την επάνδρωση των επιτροπών, το ωράριο εργασίας για την παρέλαση, την διαθεσιμότητα του κτιρίου της Ομοσπονδίας κλπ.

Αναμένουμε τον καθορισμό της ημερομηνίας συνεδριάσεως της Επιτροπής Παρελάσεως άμεσα από τον κύριο Κατσιματίδη ή τον εκπρόσωπο αυτού κι όχι από άτομα που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να ορίζουν ημερομηνίες συνεδριάσεων της Επιτροπής Παρελάσεως. Ευελπιστούμε στην ευγενή άμυλα όλων των ενδιαφερομένων και την άμεση συνεργασία με τον κ. Κατσιματίδη ή τον εκπρόσωπο αυτού.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση και στην αγγλική γλώσσα

The elected Board of Directors of the Federation of Hellenic Societies of Greater New York met by physical presence and through Zoom app on June 17th 2022 and took decisions on several matters, related to the progress of Federation and mostly the success of the 2022 Greek Parade.

Everyone expressed intense desire to work hard for the success of the Parade, which has a great importance and symbolism, especially after two years of absence from 5th Avenue due to the Covid crisis.

Also discussed were many matters related to basic requirements and pre-conditions for the success of the Greek Parade, such as the recruitment of members for the Committees, working hours, the availability of Federation building, etc.

We expect the meeting date for the Parade Committee to be set by Mr. Catsimatidis or his representative, and not by any other unauthorized people.

We are all interested to work hard, together with Mr. Katsimatidis and all pertinent people for the great success of our parade.

-Advertisement-

2 COMMENTS

 1. Όλα τα είχε η Μαριωρή ο φερετζές….. της έλειπε .
  Η άλλοτε κραταιά ομογένεια σήμερα κατέληξε σε ερείπια. Ήταν
  αναμενόμενη ετούτη η κατάσταση, γιατί όλοι χτίζαμε στο παρόν
  Και στα προσωπικά μας εγώ, χωρίς καμιά πρόβλεψη για το
  μέλλον. Οι δε παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ ….( Ελληνικές
  Κυβερνήσεις και Φανάρι) όχι μόνο δεν πρόβλεψαν αλλά απεναντίας καλλιέργησαν αυτήν τη κατάσταση, προωθώντας
  ανάξια πρόσωπα τόσο στην Εκκλησιαστική όσο και πολιτική
  ομογενειακή οντότητα, κίνηση καταστροφική .
  Εάν οι Κροίσοι της ομογένειας είχαν Ελληνική συνείδηση , τον
  λογαριασμό των πολλών εκατομμυρίων θα τον διέθεταν για την
  παιδεία των παιδιών της ομογένειας και μάλιστα με αυστηρούς όρους , που θα συμπεριλάμβαναν 100% την μάθηση της Ελληνικής γλώσσας και της Ορθόδοξης θρησκείας σε σχολεία
  100% δίγλωσσα που να αναγνωρίζονται και από τις δύο χώρες και με παιδαγωγούς με μισθούς αξιοπρεπείς όπως αρμόζει στους
  εκπαιδευτικούς. Τα σπαταλούσαμε όλοι κακήν κακώς στο Φανάρι
  και την Πατρίδα και αφήσαμε σχεδόν εντελώς γυμνή από πλευράς
  Ελληνομάθειας τον χώρο της ομογένειας.
  Υπήρξαν και υπάρχουν δυνάμεις που υπέθαλπαν και συνεχίζουν
  να υποθάλπουν την Ελληνικότητα της ομογένειας τα παραδείγματα πολλά με ποιο σοβαρό τον εκλογικό νόμο για την
  ψήφον των Ομογενών που υποτιμά την νοημοσύνη μας .
  Παντού στημένοι Ανθέλληνες σκορπούν προδοσία και διχόνοια
  μεταξύ των Ελλήνων , χωριζοντάς μας σε Ελλαδικούς και
  του Εξωτερικού.
  Που είναι εκείνη η φλόγα, εκείνος ο ενθουσιασμός , εκείνο το
  βράσιμο του αίματός μας , όταν γιορτάζαμε τις επαιτείους της
  Ελληνικής παλιγγενεσίας, σήμερα όλα γίνονται με το ζόρι , όλα
  μοιάζουν με σούπα χωρίς κρέας με κόκκαλο, άνοστα, άγευστα ,
  νερόβραστα. Δυστυχώς ο Ελληνισμός ήταν και θα είναι πάντα
  ο στόχος των ΤΕΡΑΤΩΝ……της γης με σημαιοφόρους κατά του
  στόχου αυτούς που διαχρονικά κυβερνούν την Πατρίδα μας και
  την Εκκλησία μας και οι σποραδικές εξαιρέσεις ήταν μια σύντομη
  αναστολή στα σχέδια των Τεράτων που γίνονται αλλεργικοί κάθε
  φορά που ακούν να γίνεται αναφορά στον Ελληνικό πολιτισμό.
  Ας ελπίσουμε πως το ΘΕΟΝΙΟ ( ναι το θεόνιο δεν είμαστε δαίμονες όπως θέλουν να μας αποκαλούν οι πραγματικοί δαίμονες) της φυλής μας θα μας ξανανεβάσει στο πόστο μας
  και πως όλα τούτα που περνάμε είναι μια δοκιμασία για να
  συνέλθουμε και να καταλάβουμε πως το χρήμα είναι μόνο απλός
  υπηρέτης ασπόνδυλος και όχι Θεός.
  Προχθές πήρα ένα μήνυμα από έναν φίλο που λόγω κορονοϊού
  αντίκρυσε τον χάρο με τα δικά του μάτια , που έλεγε: “ χωρίς την
  υγεία το χρήμα είναι άχρηστο”, άργησε να το καταλάβει αλλά
  ευτυχώς τουλάχιστον πρόλαβε. Εύχομαι να το καταλάβουμε όλοι
  και αυτοί με τα πολλά και αυτοί με τα λίγα , πως ποτέ δεν είναι
  αργά για την φυλή μας , αν όλοι μαζί συνεργαστούμε
  ΜΠΟΡΟΥΜΕ φτάνει ο καθένας μας να γνωρίζει το πόστο του.
  Στα πλοία έμαθα ένα πράγμα που δεν φοβάμαι ούτε ντρέπομαι
  να το λέγω:” Το πλοίο χωρίς σαβούρα δεν μπορεί να ταξιδέψει”.
  Η σημασία της είναι πολύ μεγάλη αν την κατανοήσουμε μπορεί
  να ξανά κυβερνήσουμε και την γήινη στεριά μια και είμαστε σαν
  φυλή θαλασσοκράτορες που έχουμε στα χέρια μας τα τρία τέταρτα του πλανήτη .

 2. Yπαρχει ελπιδα ο κορωνοιος να βρεθει σε Υφεση οπως λεγει η Κυβερνητης της ΝΥ την επομενη εβδομαδα και την χρηση της τεχνολογιας zoom αν χρειαστει να γινει ο καταμερισμος εργασιας για την επιτυχη οργανωση της παρελασης για την απελευθερωση μας απο του Τουρκικο ζυγο.
  Σχετικα με την Ελληνικη Παιδεια των παιδιων μας το Greek Charter Schools ειναι ΔΩΡΕΑΝ ,αλλα οπωσδηποτε απαιτουν εργασια, συνεργασια και οργανωση για να ιδρυθουν , στελεχωθουν και να λειτουργησουν ,οπως συμβαινει στο Brooklyn , και Staten Island με την Διυθυντρια Κα Τεττονη

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.