Τίμησαν στελέχη του 200ού Τμήματος της AHEPA του Κόνεϊ Άϊλαντ, Μπρούκλιν (βίντεο)

Από αριστερά διακρίνονται οι Ανάργυρος Απέργης, Γιάννης Λαμπράκης, Χάρης Λαμπράκης, Δημήτριος Κόκοτας, Ιωάννης Ευγενής και π. Ευγένιος Παπαγιαννάκος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η τρίτη Κυριακή του Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Κυριακή της AHEPA και παρέχει την δυνατότητα στις Ελληνορθόδοξες Κοινότητες σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ να μνημονεύσουν και να τιμήσουν την προσφορά της «AHEPA», των «Θυγατέρων της Πηνελόπης», των «Θεραπαινίδων της Αθηνάς» και των «Υιών του Περικλή» τόσο στην Εκκλησία, όσο και στην ομογένεια.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Δημήτρης Κόκοτας την Κυριακή, 21η Απριλίου 2023 παρέστη στις εκδηλώσεις προς τιμή του 200ού τμήματος της AHEPA με έδρα το Κόνεϊ Άϊλαντ του Μπρούκλιν, που έλαβαν χώρα στην ιστορική κοινότητα των Τριών Ιεραρχών και απένειμε τιμητικές διακρίσεις.

Στις εκδηλώσεις επρόκειτο να προσέλθει και ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, αλλά λόγω κωλύματος της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμά του δεν μπόρεσε να παραστεί.

Από αριστερ΄ά διακρίνονται οι Ανάργυρος Απέργης, Χάρης Λαμπράκης, Γιάννης Λαμπράκης και Δημήτρης Κόκοτας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Δήμαρχος κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τον κ. Κόκοτα ζήτησε συγγνώμη και δεσμεύτηκε να βρουν την κατάλληλη χρονική στιγμή για την απόδοση των τιμών.

Το εν λόγω τμήμα ιδρύθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1928 και ο κ. Κόκοτας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά των στελεχών και των μελών του Τμήματος και απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Ανάργυρο Απέργη που για μισό περίπου αιώνα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κοινότητα των Τριών Ιεραρχών του Μπρούκλιν και στον Γιάννη Λαμπράκη, γιο του προέδρου της κοινότητας των Τριών Αρχών Χάρη Λαμπράκη που ακολούθησε να αχνάριά του.

Παράλληλα απένειμε καρφίτσες πέτου για την 100ετία της AHEPA στους τιμώμενους και στον πρώην και νυν πρόεδρο της κοινότητας, κ.κ. Ιωάννη Ευγενή και Χάρη Λαμπράκη, αντίστοιχα.   

Τα στελέχη του 200ού Τμήματος της AHEPA του Κόνεϊ Άϊλαντ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι εκδηλώσεις συνέπεσαν με την γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και ο π. Ευγένιος Παπαγιαννάκος, μετά την Θεία Λειτουργία τέλεσε την Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών και των στελεχών της κοινότητας και υπέρ των εορταζόντων.

Παράλληλα αναφέρθηκε και ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου για την Κυριακή της AHEPA και υπενθύμισε στους πιστούς ότι κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι το 2022 η Αρχιεπισκοπή και η AHEPA γιόρτασαν την πρώτη εκατονταετία και αποφάσισαν να προχωρήσουν ενωμένοι και στην δεύτερη εκατονταετία.

Ο πρόεδρος των Τριών Ιεραρχών Χάρης Λαμπράκης, ο γιος του Γιάννης Λαμπράκης και ο Δημήτρης Κόκοτας, ύπατος πρόεδρος της AHEPA. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Ευγένιος Παπαγιαννάκος, ενώ τελεί την Αρτοκλασία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Τριών Ιεραρχών του Μπρούκλιν, π. Ευγένιος Παπαγιαννάκος ενώ καλωσορίσει στο ναό τον νεογέννητο Γρηγόριο-Βικέντιο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιάννης Λαμπράκης, Χάρης Λαμπράκης, Ανάργυρος Απέργης και Δημήτρης Κόκοτας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.