Τίμησαν μητέρες κληρικών, δασκάλες και απένειμαν υποτροφίες στην κοινή γιορτή

1
Η Στέλλα Κοκόλη, η Μαρία Μάρκου και η Βασιλική Φιλιώτη σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τις τιμώμενες Νάντια Λαμπριανίδη, Άννα Βαρυτίμου, Δήμητρ Σταμοκπούλου και Πολυξένη Μηνιάδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, η Συμμαχία Ελληνίδων (Hellenic Women’s Alliance) και η Ελληνική Παιδεία Αμερικής το βράδυ της Πέμπτης, 15 Δεκεμβρίου 2022, διοργάνωσαν από κοινού στο Αρχιεπισκοπικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια μια ενδιαφέρουσα χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Η εκδήλωση είχε ως πρωταγωνίστριες τις προέδρους των προαναφερόμενων οργανισμών και συγκεκριμένα την Στέλλα Κοκόλη, την Μαρία Μάρκου και την Βασιλική Φιλιώτη, αντίστοιχα, και ήταν αφιερωμένη στις Γυναίκες – μανάδες κληρικών, δασκάλες, καθώς επίσης στους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες.

Ήταν μια από τις ελάχιστες φορές – αν όχι η πρώτη – που τιμούνταν μανάδες αρχιερέων και ιερέων οι οποίες δίδαξαν με την σεμνότητα και την ταπεινοφροσύνη τους. Πρόκειται για την Νάντια Λαμπριανίδη, μητέρα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου, για την Άννα Βαρυτίμου, μητέρα του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς, π. Γεδεών Βαρύτιμου, την Δήμητρα Σταμκοπούλου, μητέρα του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ουάσινγκτον Χάιτς, π. Γρηγορίου Σταμκοπούλου και Πολυξένη Μηνιάδη, μητέρα του εφημέριου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νικόλαου Πάρου.

Η Στέλλα Κοκόλη, αριστερά ενώ βραβεύει την μητπέρα του Αρχιεπισκόπου Νάντια Λαμπριανίδη . Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην συνέχεια βραβεύτηκε η διευθύντρια του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Μαίρη Βαξεβανίδου για την υποστήριξη που παρέχει στους εν λόγω οργανισμούς και γενικότερα της παιδείας.

Εξίσου συγκινητική ήταν και η βράβευση των Ελληνοδιδακάλων Ευφροσύνη Μανσίνη, Εύα Παναγίδη, Ελένη Τσούνη (διευθύντρια του 17ου Δημόσιου Σχολείου), Μαριέτα Πυλαρινού και Παναγιώτα Μπεχλιβανίδη.

Αμέσως μετά η Συμμαχία Ελληνίδων απένειμε υποτροφίες χιλίων δολαρίων εκάστη στους αριστούχους φοιτητές Ευγενία Κατέχη, Εμμανουήλ Λαμπράκη, Ηλία Ρόντο και Νικόλ Βλάχου.

Την μουσική επένδυση της εκδήλωσης ανέλαβαν η ερμηνεύτρια Φωτεινή Τσιλιώνη με την συνοδεία του Γιάννη Μίχου στο πιάνο.

Η Μαρία Μάρκου, η Στέλλα Κοκόλη και η Κατερίνα Κοργιαλά σε μια αναμνηστική φωτογραία με τους φοιτητές που βραβεύτηκαν και τους γονείς τους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την βράβευση της Μαίρης Βαξεβανίδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Μαρία Μάρκου, Ευφροσύνη Μανσίνη, Βασιλική Φιλιώτη, Εύα Παναγίδη και Στέλλα Κοκόλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την τελετή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Στέλλα Κοκόλη, αριστερά και η Μαρία Μάρκου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

1 COMMENT

  1. Πολη ωραια γιορτη και ευχαριστουμε τις Αναμνησεις που την αναρτησε για ενημερωση ολων των ενδιαφερομενων!
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.