ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε μια λαμπρή ανοιξιάτικη βραδιά, δίπλα στις γόνδολες και τις βάρκες στο Boathouse του Σέντραλ Παρκ, το Κύπρο-Αμερικανικό Επιμελητήριο τίμησε την γνωστή και δραστήρια Ομογενή ηθοποιό Ανθούλα Κατσιματίδη, με το ετήσιο βραβείο διακεκριμένης προσφοράς.

Με το ίδιο βραβείο τιμήθηκαν για την πολυετή τους συνεισφορά στην ευρύτερη κοινότητα, οι Ομογενείς ιδιοκτήτες της Lyons Mortgage Services. Ο Ομογενής πολιτειακός βουλευτής Μάικλ Τανούσης τιμήθηκε με το βραβείο Cyprus Young Professionals.

H εκδήλωση είχε ιδιαίτερη επιτυχία και συγκέντρωσε για άλλη μια φορά διακεκριμένους ομογενείς από τον επιχειρηματικό τομέα, τον τραπεζικό τομέα και τον χρηματικό-οικονομικό τομέα καθώς και στελέχη Κυπριακών οργανώσεων και φορέων.

Ανάμεσα τους τον κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, τον κ. Κυριάκο Παπαστυλιανού, την πρόεδρο της Ατλάντικ Μπανκ κ. Νάνσυ Παπαϊωάννου, τον Πολ Λούντζη, την κ. Μαρία Πάππα, τον Ανδρέα Κωμοδρόμο, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα, τον Γενικό Πρόξενο της Κύπρου κ. Μιχάλη Φυρίλλα, τον Πρόξενο της Ελλάδας κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου και πολλούς νέους Κύπριους επαγγελματίες. Όπως και την πρώην πρόεδρο της οργάνωσης την Λόρα Νερούλιας-Μπισιώτη που ήρθε ειδικά για την εκδήλωση από το Μαϊάμι.

Τον ρόλο του οικοδεσπότη-παρουσιαστή ανέλαβε για πρώτη φορά, ο Δημήτρης Κωμοδρόμος και ομολογουμένως πέρασε τις εξετάσεις με άριστα.

Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μαρία Πάπας αναφέρθηκε στους σκοπούς και τους στόχους του Επιμελητηρίου, αλλά ευχαρίστησε και τους συνεργάτες της όπως η Δέσποινα Αξιωτάκη που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Εξέφρασε επίσης ευγνωμοσύνη σε όλους τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της βραδιάς.

Η Ανθούλα Κατσιματίδη, καθήλωσε το κοινό για λίγα λεπτά με τον αυθόρμητο και ζεστό σε περιεχόμενο μονόλογο της αποδοχής. Φωτογραφία: ΕΤΑ / Press

Βασικός συντελεστής της προσφοράς του Κυπριακού Επιμελητηρίου, είναι ο πυρήνας των νέων Κυπρίων Επαγγελματιών.

Αυτοί λοιπόν, πρότειναν να τιμήσουν έναν νέο ανερχόμενο πολιτικό, με ρίζες από την Κύπρο. Έτσι το βραβείο δόθηκε στον πολιτειακό βουλευτή Μιχάλη Ταννούση, που είχε εμπιστευθεί αρχικά τα σχέδια του να κατέλθει στον στίβο της πολιτικής μόνο στους συμπατριώτες του νεαρούς επαγγελματίες, πριν από περίπου δέκα χρόνια. Κι εκείνοι, του εξέφρασαν άμεσα την συμπαράσταση τους, ενθαρρύνοντας τον να προχωρήσει.

Ο Μιχάλης Ταννούσης εκλέγεται με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στην περιοχή του Μπέιριτζ Μπρούκλιν και Στάτεν Άιλαντ.

Στην συνέχεια ακολούθησε η βράβευση των πρωτεργατών της Lyons Mortgage Services, μιας γνήσιας Ομογενειακής εταιρείας που ειδικεύεται στον τομέα της χορήγησης δανείων.

Η Ανθούλα Κατσιματίδη, με τον κυπριακής καταγωγής σύντροφό της Μιχάλη Παπαϊωάννου. Φωτογραφία: ΕΤΑ / Press

Εκ μέρους της εταιρείας το βραβείο παρέλαβαν ο Νίκος Τζιάζας, ο Γιώργος Σοφοκλέους και η Edith O’ Donnell.

Ο κ. Τζιάζας ευχαρίστησε όχι μόνο τους συνεργάτες του, αλλά και τους εκπροσώπους άλλων εταιρειών και τραπεζών με τους οποίους η εταιρεία είχε και έχει αγαστή συνεργασία.

Ζεστή ατμόσφαιρα

Η βράβευση της Ανθούλας, που επανειλημμένα έχει συμμετάσχει σε παρόμοιες εκδηλώσεις ως οικοδεσπότης και παρουσιάστρια, έδωσε την ευκαιρία να γεμίσει η αίθουσα με φίλους και θαυμαστές.

Ήταν το κλίμα θετικό για την ομιλία της που όχι μόνο ξέφυγε από τα καθιερωμένα αλλά έδωσε και ειδήσεις, που φυσικά δεν είχαν σχέση με το αντικείμενο και το στάτους του Επιμελητηρίου.

Στο γλέντι που ακολούθησε πρωτοστάτησαν η Δέσποινα Αξιωτάκη και η Ανθούλα Κατσιματίδη. Φωτογραφία: ΕΤΑ / Press

Κατάφεραν ωστόσο να τραβήξουν την προσοχή του κοινού και να επιβραβεύσουν όλους όσους πρότειναν την απονομή του βραβείου στην συγκεκριμένη αγαπημένη ηθοποιό, συγγραφέα και παραγωγό

Η Ανθούλα, ντυμένη με ένα πράσινο σε απόχρωση φόρεμα κατάφερε να τραβήξει την προσοχή όλων με την άφιξη της στο Boathouse.

Τίποτα όμως δεν προδιέθετε το κοινό για την ζωντάνια και την αυθεντικότητα της ομιλίας της κατά την αποδοχή του βραβείου.

Η ίδια η Ανθούλα παραδέχθηκε, ότι πλέον, μετά από χρόνια βρήκε κι εκείνη έναν καλό σύντροφο και μάλιστα Κυπριακής καταγωγής, που όπως είπε αγαπώ και θαυμάζω.

Η Ανθούλα, όπως όλοι γνωρίζουν, έλκει την καταγωγή της από την Νίσυρο.

Αλλά, στην διάρκεια της καριέρας της είχε την ευκαιρία να παίξει σε ρόλους που θα ταίριαζαν σε κάποια ηθοποιό γεννημένη στην Κύπρο.

Έτσι,  είπε, την εμπιστεύτηκαν οι παραγωγοί ενός θεατρικού έργου κι εκείνη έκανε ότι μπορούσε για να κρύψει την νισυριακή προφορά της.

Με τις λίγες κυπριακές λέξεις που έμαθε, κατάφερε να πείσει και τον πιο δύσκολο σκηνοθέτη.

Όλα αυτά τα χρόνια, κατέληξε η Ανθούλα, στις διάφορες εκδηλώσεις που μετείχα ή παρουσίαζα, ήσασταν εκεί και με στηρίζατε.

Με βοηθήσατε να ωριμάσω, με υποστηρίξετε, με κάνατε να νιώσω την συμπαράσταση και αγάπη σε τόσο υψηλό  επίπεδο που δεν είχα βιώσει ως τότε.

Συνεπώς εγώ πρέπει να εκφράσω σε σας την ευγνωμοσύνη μου και να σας τιμήσω και όχι εσείς.

Σας ευχαριστώ, για την τιμή αυτή.

Χαλαρή λοιπόν και ευχάριστη η βραδιά συνεχίστηκε με γνήσιο λαϊκό γλέντι, τέτοιου μεγέθους, που σπάνια γεύονται οι καλεσμένοι του Boathouse.

Σε αυτό συνέβαλε και η «Mylos Entertainment» με την Ολυμπία Μυλωνά στο τραγούδι.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.