Τη στήριξη του Ν. Χριστοδουλίδη αποφάσισε η Δημοκρατική Παράταξη στην Κύπρο

0
Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης. Φωτογραφία: Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την απόφασή της να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη ανακοίνωσε η Δημοκρατική Παράταξη στην Κύπρο.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα, την υποψηφιότητα εισηγήθηκε ομόφωνα το Πολιτικό Γραφείο της Παράταξης στη συνεδρίασή του της περασμένης Τετάρτης.

Την ενέκρινε, σήμερα, το Πολιτικό Συμβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία, έπειτα από σχετική τοποθέτηση του προέδρου Μάριου Καρογιάν και εποικοδομητική συζήτηση, σε πνεύμα σύμπνοιας και ενότητας. Στην ψηφοφορία συγκεκριμένα, υπέρ της στήριξης Νίκου Χριστοδουλίδη τοποθετήθηκαν 149 παρόντες, κατά ήταν 4 παρόντες, ενώ 7 τήρησαν αποχή.

«Αποφασιστικής σημασίας υπήρξε το γεγονός ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης αγκάλιασε τη θέση της ΔΗΠΑ υπέρ των κυβερνήσεων ευρύτερης αποδοχής με υπερκομματικά χαρακτηριστικά και αντιπροσωπευτική της κοινωνίας σύνθεση, καθώς, επίσης η εκδήλωση της πρόθεσής του να ενσωματώσει στο κυβερνητικό του πρόγραμμα προτάσεις που η ΔΗΠΑ υπέβαλε και η συναντίληψη που υπήρξε σε καίριας σημασίας θέματα. Από σήμερα, η ΔΗΠΑ-Συνεργασία θα εργάζεται δημιουργικά και συντεταγμένα, για να σταλεί το μήνυμα της ανανέωσης της πολιτικής μας ζωής και της εκλογής του Νίκου Χριστοδουλίδη στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΠΑ.

Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Παράταξης – Συνεργασία να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Δημοκρατίας με τιμά. Κυρίως όμως, ενδυναμώνει την προσπάθεια για την ανάγκη να εργαστούμε, πέραν από κομματικές, ιδεολογικές ή άλλες διαφωνίες, προς την κατεύθυνση που η ίδια η κοινωνία μας υποδεικνύει, όπως προκύπτει και μέσα από τον διάλογο με τους πολίτες, δηλαδή της ενότητας και της συλλογικότητας, μακριά από διαχωριστικές πρακτικές και προσεγγίσεις του παρελθόντος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κος Χριστοδουλίδης ευχαριστεί θερμά την ηγεσία της ΔΗΠΑ – Συνεργασία, ο διάλογος με την οποία, όπως αναφέρει, το προηγούμενο διάστημα ήταν παραγωγικός και οδήγησε σε κοινά συμπεράσματα σε σχέση με τους επιδιωκόμενους στόχους για το μέλλον της πατρίδας μας.

«Ευχαριστώ επίσης θερμά τον κόσμο της ΔΗΠΑ – Συνεργασία για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη. Στην παρούσα συγκυρία, τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά οφείλουμε μέσα από τη σύνθεση ιδεών, απόψεων και προσεγγίσεων να αντιμετωπίσουμε από κοινού, συλλογικά τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας. Η προσπάθειά μας, ενισχύεται ακόμη περισσότερο και αποκτά μεγαλύτερη δυναμική. Με δύναμη τους συμπολίτες μας και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της κοινωνίας, συνεχίζουμε ακούραστα απευθύνοντας πρόσκληση προς το σύνολο του Κυπριακού λαού, ανεξαρτήτως τυχόν διαφορετικών αφετηριών, να εργαστούμε από κοινού για το μέλλον της πατρίδας μας και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της κοινωνίας» καταλήγει ο κος Χριστοδουλίδης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.