Θρίλερ οι εκλογές της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

0
410
Από αριστερά διακρίνονται οι Αναστάσιος Καραγκούνης, Δημήτριος Α. Γωνιάς, Γιώργος Γεωργόπουλος, Γιώργος Χρυσομάλλης και Γιάννη Καραπετρίτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε θρίλερ έχει πλέον εξελιχθεί η διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, καθώς η Εφορευτική Επιτροπή λόγω της απουσίας του προέδρου της Δημητρίου Α. Γωνιά δεν μπόρεσε να αποφανθεί.

Ο γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής Αναστάσιος Καραγκούνης, απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με την προγραμματισμένη για χθες βράδυ συνεδρίαση επεσήμανε ότι έλαβε χώρα, αλλά λόγω απουσίας του προέδρου δεν τελεσφόρησε.

Χθες, Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021, ο κ. Καραγκούνης έλαβε και επίσημα την γνωμάτευση του νομικού συμβούλου, κ. Γεωργίου Ραζή για την διενέργεια των εκλογών.

Αν και αρνήθηκε να παραχωρήσει στις «Αναμνήσεις» την γνωμάτευση του κ. Ραζή, εν τούτοις ο κ. Καραγκούνης επεσήμανε ότι οι εκλογές, βάσει του εν λόγω εγγράφου, μπορεί να διεξαχθούν 10 με 15 ημέρες μετά την αποστολή της αποφάσεως για την προκήρυξη των εκλογών και την δημοσιοποίηση του εκλογικού καταλόγου και του ψηφοδελτίου.

Ο κ. Καραγκούνης επεσήμανε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Εφορευτική Επιτροπή, διότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η συνοχή της και ακόμη πιο σημαντικό να τηρηθούν στο πνεύμα και στο γράμμα οι διατάξεις και οι πρόνοιες του Καταστατικού.

Κατά την διάρκεια της εν λόγω συνεδριάσεως θα συζητηθούν οι ενστάσεις και τα πορίσματα της έρευνας των εκλογικών καταλόγων και του ψηφοδελτίου και εν συνεχεία θα επιδιώξουν συνάντηση με την Επιτροπή των Πρώην Προέδρων.  

Ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτρης Α. Γωνιάς μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι δεν συμμετείχε στην συνεδρίαση, καθώς εκκρεμεί συνάντηση με τον ορκωτό λογιστή.

«Λόγω της Εθνικής Εορτής δεν κατέστη δυνατή η συνάντηση με τον ορκωτό λογιστή και αναμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα να συναντηθούμε προκειμένου τόσο ο γραμματέας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, κ. Απόστολος Τομόπουλος όσο και εμείς ως Εφορευτική Επιτροπή να του παραχωρήσουμε όλα τα έγγραφα και τις καταγγελίες που έχουμε στην διάθεσή μας για να ξεκινήσει ο έλεγχος των οικονομικών της Ομοσπονδίας”, επεσήμανε ο κ. Γωνιάς.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Γωνιάς θα συγκαλέσει την Εφορευτική Επιτροπή προκειμένου να την ενημερώσει για την γνωμάτευση του ορκωτού λογιστή και να αποφανθούν για το τι μέλλει γενέσθαι.

«Ανεξάρτητα από την απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής εγώ θα συγκαλέσω μια σύσκεψη με την Επιτροπή των Πρώην Προέδρων και παρουσία των δημοσιογράφων θα ανακοινώσουμε τα πορίσματα της έρευνας και την απόφαση σχετικά με την διενέργεια των εκλογών», επεσήμανε ο κ. Γωνιάς.

Ερωτηθείς εάν θα γίνουν οι εκλογές ο κ. Γωνιάς επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές εάν δεν λάβουν το πράσινο φως από τον ορκωτό λογιστή.

Διεμήνυσε επίσης ότι «δεν πρόκειται να ενδώσει στις απειλές που δέχεται και ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί».

«Εάν δεν σταματήσουν οι απειλές και εάν δεν μας αφήσουν να κάνουμε ανενόχλητοι την δουλειά μας θα αποταθώ στην Γενική Εισαγγελέα του Κουίνς Μελίντα Κατς και θα παραδώσω στις αρχές όλες τις καταγγελίες και τα έγγραφα», πρόσθεσε ο κ. Γωνιάς.

Ο γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής Αναστάσιος Καραγκούνης κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι οι εκλογές μπορεί και πρέπει να γίνουν μια ώρα νωρίτερα προκειμένου να εκλεγεί μια νέα ηγεσία, η οποία θα δώσει τον δικό της αγώνα για την αναβάθμιση του ρόλου της Ομοσπονδίας.

Ερωτηθείς για τους Συλλόγους και συνάμα αντιπροσώπους που θα απωλέσουν το δικαίωμα ψήφου και για τα άτομα που ενδέχεται να αποκλειστούν από το ψηφοδέλτιο ο κ. Καραγκούνης επεσήμανε ότι δεν προτίθενται να δώσουν στην δημοσιότητα τις καταγγελίες και τις ενστάσεις που έχουν λάβει.

Τα πορίσματα της έρευνάς μας θα τα παραχωρήσουμε σε τέσσερα αντίγραφα. Το πρώτο θα παραμείνει στα πρακτικά της Εφορευτικής Επιτροπής, το δεύτερο θα παραχωρηθεί στην Επιτροπή των Πρώην Προέδρων, το τρίτο στον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας και το τέταρτο στο διοικητικό συμβούλιο που θα εκλεγεί όταν και όποτε γίνουν οι εκλογές», επεσήμανε ο κ. Καραγκούνης.

Νομιμότητα του εκλογικού συνεδρίου

Το εκλογικό συνέδριο της 5ης και 6ης Ιουνίου 2021 το οποίο ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό, εξέλεξε την Εφορευτική Επιτροπή και ανέδειξε τους 35 υποψήφιους για το νέο συμβούλιο αμφισβητήθηκε και μάλιστα θεωρήθηκε αντικαταστατικό και παράνομο από την πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων.

Η δυστοκία της Εφορευτικής Επιτροπής και οι αποκαλύψεις για πλημμελή οικονομικό έλεγχο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θα συρρικνωθεί ο εκλογικός κατάλογος και το ίδιο το ψηφοδέλτιο θέτει υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα και την εγκυρότητα του εκλογικού συνεδρίου και το πιο σημαντικό έχει καταστήσει μονόδρομο την σύγκληση μιας νέας γενικής συνελεύσεως προκειμένου να εξετάσει τα νέα δεδομένα και να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα.

Το θρίλερ με τις εκλογές θα πρέπει να δώσει το έναυσμα στην Επιτροπή των Πρώην Προέδρων να συγκαλέσει μια συνέντευξη τύπου προκειμένου να ενημερώσει υπεύθυνα την ομογένεια για τα γενεσιουργά αίτια της παρατεταμένης κρίσης στους κόλπους της Ομοσπονδίας.

Ακόμη και αν δεν καταφέρουν ως Επιτροπή να ανοίξουν τα χαρτιά τους, ας το κάνουν όσοι έχουν το θάρρος της γνώμης και θέλουν να μάθει η ομογένεια για την επικρατούσα κατάσταση και συνάμα να προτείνουν ρεαλιστικές προτάσεις για την έξοδο από την κρίση.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.