Θλίψη και στην «Atlantic Bank», όπου άρχισε την καριέρα του ο Νίκος Κωστάκος

0
301
Ο αείμνηστος Νίκος Κωστάκος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Ο Νίκος Κωστάκος άρχισε την καριέρα του στην Νέα Υόρκη στον τραπεζικό τομέα στην «Atlantic Bank» όπου υπηρέτησε με επαγγελματισμό, αφοσίωση και πάθος υπηρετώντας κατ΄ επέκταση την ομογένεια. Το όνομά του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στο Πάνθεον των στελεχών της τράπεζάς μας που υπηρέτησαν διαχρονικά με φιλότιμο και με αυταπάρνηση την «Atlantic Bank» και συνέλαβαν στην ταύτιση για έναν περίπου αιώνα της τράπεζας με την ομογένεια», δήλωσε στις «Αναμνήσεις η πρόεδρος της «Atlantic Bank», κ. Νάνσυ Παπαϊωάννου.

Αν και βρίσκεται με διακοπές στην γενέτειρα, εν τούτοις η κ. Παπαϊωάννου ήταν από τους πρώτους που ενημερώθηκαν για την εκδημία του Νίκου Κωστάκου και επικοινώνησε με τους συνεργάτες της στη Νέα Υόρκη προκειμένου να σταλεί στεφάνι στην κηδεία του και να εκφραστούν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Νίκος Κωστάκος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» απεβίωσε το  απόγευμα της Τρίτης 16 Αυγούστου 2022 σε ηλικία εξήντα ετών, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους φίλους.

Ο Νίκος Κωστάκος έχει υπηρετήσει για τέσσερις περίπου δεκαετίες σε ομογενειακές κυρίως τράπεζες, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του διετέλεσε αντιπρόεδρος της ομογενειακής τράπεζας «Alma Bank».

Αν και πέρασαν δέκα έξι ολόκληρα χρόνια από την αποχώρησή του από την «Atlantic Bank» εντούτοις οι φίλοι του “παλαιοί συνάδελφοι» δεν μπορούν να λησμονήσουν  και να αγνοήσουν τις υπηρεσίες του Νίκου στην τράπεζα και στην ομογένεια, πόσο μάλλον η πρόεδρος.

Η επικοινωνία της προέδρου Νάνσυς Παπαϊωάννου με τις «Αναμνήσες» αμέσως μετά την εκδημία του Νίκου Κωστάκου έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους ότι τα στελέχη και οι πελάτες της «Atlantic Bank» δεν είναι ούτε αριθμοί και ούτε περιστασιακοί, αλλά αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν το πιο πολύτιμο κεφάλαιό της.

Απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με την περίοδο που ο αείμνηστος υπηρέτησε την «Atlantic Bank» επεσήμανε ότι διετέλεσε στέλεχός της από το 1989 μέχρι και το 2006 που η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας αποφάσισε να πουλήσει την «Atlantic Bank» και ότι οι σχέσεις φιλίας των στελεχών με τον Νίκο διατηρήθηκαν και μετά την αποχώρησή του από την Τράπεζα.

Ο αείμνηστος, όπως επεσήμανε η κ. Παπαϊωάννου, υπηρέτησε την τράπεζα από διάφορα αξιώματα, αλλά τα πιο επιτυχημένα και συνάμα λατρεμένα για τον ίδιο πόστα ήταν εκείνα της εξυπηρέτησης πελατών και της χορήγησης δανείων.

«Ο Νίκος, όπως και όλοι όσοι υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν την «Atlantic Bank» είχαν βαθιά συναίσθηση του καθήκοντός τους. Και όταν πρόκειται για μια ομογενειακή τράπεζα δεν μιλάμε απλά και μόνο για καθήκον, αλλά για το λειτούργημα του στελέχους που θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία των Ελλήνων και των Ελληνοαμερικανών και τους παρέχει την δυνατότητα να ξεπεράσουν τα εμπόδια που ανακύπτουν από την ανεπάρκεια των αγγλικών και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους», κατέληξε η Νάνσυ Παπαϊωάννου. 

Ο αείμνηστος ήταν κοινωνικός και το επικοινωνιακό του χάρισμα έκανε την διαφορά. Οι στενοί του φίλοι και οι συνάδελφοι δυσκολεύονται να συμφιλιωθούν με την μοιραία είδηση, γιατί ο Νίκος ήταν αγωνιστής. Διαγνώστηκε προ πέντε περίπου ετών με καρκίνο και κατάφερε να βγει νικητής. Τους τελευταίους μήνες ο καρκίνος επέστρεψε δριμύτερος και του στέρησε την ζωή του.

Ο Νίκος δεν είχε μεγάλο συγγενικό κύκλο, αλλά ο κύκλος των φίλων του είναι πολύ πιο μεγαλύτερος από όσα μπορούσα να φανταστώ ακόμη και εγώ που παρακολουθούσα την πορεία και την προσφορά του.

Από χθες το απόγευμα που το άρθρο για την εκδημία που αναρτήθηκε στις “Αναμνήσεις” έκανε τον γύρο του κόσμου μέχρι και ετούτη την ώρα δεχτήκαμε πολλαπλά τηλεφωνήματα και μηνύματα τόσο από τη Νέα Υόρκη, όσο και από τους φίλους του Νίκου που βρίσκονται με διακοπές στην Ελλάδα και θέλουν να παραστούν στην κηδεία τους. Μερικοί εξ αυτών δήλωσαν ότι αν παραστεί ανάγκη θα παρατείνουν την παραμονή τους προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του και του απευθύνουν τον  ύστατο χαιρετισμό.

Ο ανιψιός του, Πάνος Κωστάκος, υποσχέθηκε πως μόλις διευθετήσουν τις εκκρεμότητες με το Γραφείο Τελετών «Αντωνόπουλος» στο Ντίτμαρς και το Γραφείο της Αθήνας και κατασταλάξουν στην ημερομηνία και στο Κοιμητήριο που θα ενταφιαστεί  θα μας στείλει το κηδειόχαρτο προκειμένου να το ανακοινώσουμε.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.