ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τρεις και πλέον ώρες οι ομογενείς περίμεναν υπομονετικά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Τάμπα Φλόριδας την άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και των υπολοίπων μελών της αντιπροσωπείας από τη Νέα Υόρκη που θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 114 Θεοφανείων στο Τάρπον Σπρινγκς.

Το αεροσκάφος λόγω της καταιγίδας δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στην Τάμπα και υποχρεώθηκε να κάνει μια στάση στο αεροδρόμιο της Σαβάνα της Τζόρτζια και μετά από τρεις περίπου ώρες προσγειώθηκε με επιτυχία.  

Στην υποδοχή συμμετείχαν ομογενείς και Αμερικανοί δημοσιογράφοι, καθώς επίσης και τηλεοπτικά συνεργεία των τοπικών καναλιών, τα οποία κάλυψαν και προέβαλαν τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και οι ιερείς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα παιδιά. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

Τον κ. Ελπιδοφόρο καλωσόρισε ο Μητροπολίτης Ατλάντας, κ. Αλέξιος, ο οποίος επεσήμανε ότι είναι τα φετινά Θεοφάνεια είναι ιστορικά αφ’ ενός μεν λόγω της συμμετοχής για πρώτη φορά του Αρχιεπισκόπου, κ. Ελπιδοφόρου, αφ’ ετέρου δε λόγω της επισκέψεως του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Ελπιδοφόρος ήταν ευδιάθετος και φωτογραφήθηκε με τα παιδιά και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους ομογενείς που περίμεναν υπομονετικά για δυόμιση και πλέον ώρες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην γιορτή των Επιφανείων και τόνισε ότι για πρώτη φορά θα συμμετάσχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ότι όλοι μαζί θα τελέσουν τον αγιασμό των υδάτων στο Σπρινγκ Μπαγιού.

Εκτενή αναφορά έκανε και στην σπουδαιότητα του εορτασμού των Επιφανείων και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί είναι η 114η γιορτή των Επιφανείων.

Στιγμιότυπο από την υποδοχή του κ. Ελπιδοφόρου στη Φλόριδα. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος και οι ιεράρχες μετέβησαν στην κοινότητα της Αγίας Τριάδας στο Κλίαργουότερ της Φλόριδας και παρακάθησαν στο δείπνο προς τιμή του Αρχιεπισκόπου.

Σήμερα, Κυριακή, ο Αρχιεπίσκοπος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστού στην Τάμπα της Φλόριδας.  

Το απόγευμα αναμένεται να επισκεφθεί την κοινότητα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Palm Harbor της Φλόριδας, ενώ το βράδυ αναμένεται να παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο των Θεοφανείων της ΑΧΕΠΑ, στο Innisbrook Resort – Tarpon Springs, Fla.  Στο δείπνο αναμένεται να συμμετάσχει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αύριο, Δευτέρα, ο κ. Ελπιδοφόρος θα προστεί της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Τελετής του Μεγάλου Αγιασμού στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Τάρπον Σπρινγκς και στη συνέχεια θα τελέσει τον αγιασμό και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Σπινγκ Μπαγιού.

Αμέσως μετά θα παραστεί στο καθιερωμένο γεύμα των Θεοφανείων.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Σε πρώτο πλάνο ο Μητροπολίτης Ατλάντας, κ. Αλέξιος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, κ. Μάξιμος. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Στιγμιότυπο από την άφιξη του κ. Ελπιδοφόρου στην κοινότητα της Αγίας Τριάδας στο Κλίαργουότερ της Φλόριδας Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Στιγμιότυπο από την άφιξη του κ. Ελπιδοφόρου στην κοινότητα της Αγίας Τριάδας στο Κλίαργουότερ της ΦλόριδαςΦωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του κ. Ελπιδοφόρου στο δείπνο. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Στιγμιότυπο από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστού στην Τάμπα της Φλόριδας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο αρχιδάκων Ελευθέριος Κωνσταντινίδης και ο διάκων Γεδεών Βαρύτιμος. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Στιγμιότυπο από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστού στην Τάμπα της Φλόριδας. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Στιγμιότυπο από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστού στην Τάμπα της Φλόριδας. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Στιγμιότυπο από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστού στην Τάμπα της Φλόριδας. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.