ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανέλαβε χθες Κυριακή και επίσημα τα καθήκοντά του, ως προϊστάμενος του Καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας , ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Γκίλμπερτ, έπειτα από απουσία ενός και πλέον χρόνου από τη Νέα Υόρκη.

Ο Καθεδρικός ναός ήταν γεμάτος χθες από πιστούς και φάνηκε σαν να είχαν σμίξει δυο κοινότητες. Η Κοινότητα του Ευαγγελισμού και εκείνη της Αγίας Τριάδας.

Οι πιστοί, νέοι οι περισσότεροι, αλλά και οι πιο μεγάλοι και σταθεροί ενορίτες, παρακολούθησαν με ευλάβεια την Θεία Λειτουργία, στην οποία προέστη ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, βοηθούμενος από τον π. Ηλία Παππά.

Η λειτουργία τελείωσε πολύ πιο αργά από άλλες φορές και ακολούθησε μια σύντομη τελετή, όπου ευλόγησε την χορωδία του Καθεδρικού, με την ευκαιρία της ημέρας της εκκλησιαστικής μουσικής.

Μετά τον χαιρετισμό του νέου Προισταμενου η Φιλοπτωχος του Καθεδρικού παρουσίασε οχι μια αλλα δύο τούρτες για να τον καλωσορίσει με τον δικό της γλυκό τρόπο. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

Κατόπιν και αφού μοίρασε το αντίδωρο ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος έγινε αποδέκτης πολλών αιτημάτων για φωτογραφίες.

Η λήψη τους, καθυστέρησε για λίγα λεπτά την άφιξη του στην αίθουσα “Chiotes” όπου τον περίμενε το Κοινοτικό Συμβούλιο και η Πρόεδρος κα. Στέλλα Παντελίδη.

Εκεί ο π. Χρυσόστομος διάβασε σύντομα έναν χαιρετισμό, έβγαλε μία-δύο αναμνηστικές φωτογραφίες με τα παρόντα μέλη του Συμβουλίου και στην συνέχεια περπάτησε ανάμεσα στα τραπέζια για να χαιρετήσει από κοντά τους ενορίτες. Η ατμόσφαιρα ήταν χαρούμενη για το γεγονός της άφιξης του νέου προϊστάμενου.

Στο στιγμιότυπο διακρίνονται να συνομιλούν με το νεο προϊστάμενο ο αντιπροεδρος του Συμβουλίου Αρχων Στέφανος Τσερπελης, η Προεδρος κα. Στέλλα Παντελίδη και ο ταμίας, Ηλίας Λαμπίρης. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

Στον χαιρετισμό του ο π. Χρυσόστομος επεσήμανε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο η τοποθέτησή του, σε αυτή την θέση.

«Έχοντας» , συμπλήρωσε, «ζήσει στο Μανχάταν για εννιά χρόνια, θεωρώ ότι ο Καθεδρικός Ναός αποτελεί τον φάρο του θεάρεστου έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην παρουσία του π. Ηλία και την συμμετοχή του ως βοηθού και συμπαραστάτη και τόνισε ότι προτεραιότητα θα είναι και η δραστηριοποίηση της Νεολαίας καθώς και η ενίσχυση των οργανισμών που ήδη υπάρχουν αλλά και η δημιουργία νέων.

Ο π. Χρυσόστομος ανήκει σε οικογένεια που είναι αφοσιωμένη να υπηρετεί την Εκκλησία, καθώς τόσο ο μακαριστός πατέρας του ήταν ιερέας όσο και άλλα μέλη της οικογένειας του είναι κληρικοί.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.