Θερμή υποδοχή του π. Γρηγορίου Γκίλμπερτ στον Άγιο Ιωάννη του Τέναφλάι (βίντεο)

1
Από αριστερά διακρίνονται οι Μαρία Καμιλάρη, π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο πρωτοσύγκελος, π. Χριστοφόρος Οικονομίδης και ο προεδρος της κοινότητας George L. Staphos. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θερμή με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023,  οι ομογενείς του Τέναφλάι και των περιχώρων στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο, στο νέο ιερατικό προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, π. Γρηγόριο Γκίλμπερτ και στον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, π. Χριστοφόρο Οικονομίδη.

Στο ιερό ναό δεν έπεφτε καρφίτσα και αισθητή ήταν η παρουσία των γονέων με τα μωρά, καθώς επίσης και των μαθητών του Κατηχητικού Σχολείου με τις δασκάλες τους.

Ο π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ανέλαβε τα καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού, καθώς o ιερατικός προϊστάμενος, π. Ευάγγελος Αρτεμάκης (rev. Angelo J. Artemas) τους τελευταίους δύο μήνες δίνει την δική του μάχη για να κρατηθεί στην ζωή.

Τόσο ο π. Γρηγόριος, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσαν τους πιστούς να προσευχηθούν υπέρ της υγείας του π. Ευαγγέλου και να προσφέρουν κάθε δυνατή υποστήριξη στην οικογένειά τους, ούτως ώστε να βγει νικητής και να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Παράλληλα κάλεσαν τους ομογενείς να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του φονικού σεισμού στην Τουρκία και στην Συρία και να προσφέρουν τον οβολό τους στον έρανο που ξεκίνησε η Ιερά Αρχιεπισκοπής υπέρ των σεισμοπλήκτων των προαναφερόμενων χωρών.

Ο Αρχιεπίσκοπος έπλεξε το εγκώμιο του π. Γρηγορίου που τα πέντε τελευταία χρόνια υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάμπι Πενσιλβάνιας και τόνισε ότι έχει πολλά προσόντα και χαρίσματα μεταξύ των οποίων την άψογη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Ο κατάμεστος ναός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Τέναφλάι της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ προσφώνησε τον Αρχιεπίσκοπο στην ελληνική γλώσσα και αυτό προκάλεσε την ευαρέσκεια των ηγετών της κοινότητας, των μελών, καθώς επίσης και των μελών του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Αρχιεπίσκοπος απένειμε το βραβείο της 100ετίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και συγκεκριμένα την εικόνα του Σπορέα Χριστού τόσο στον π. Γρηγόριο Γκίλμπερτ, όσο και στον πρόεδρο, κ. Γεώργιο Στάφο.

Μετά το πέρας της Αρτοκλασίας και της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα προς τιμή του Αρχιεπισκόπου και των λοιπών προσκεκλημένων.  

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος, κ. Ελπιδοφόρος, ο πρωτοσύγκελος, π. Χριστοφόρος Οικονομίδης και ο π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι π. Χριστόφορος Οικονομίδης, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος ενώ απονέμει την εικόνα του Σπορέα Χριστού στον π, Γρηγόριο Γκίλμπετ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ, ενώ τελεί την Αρτοκλασία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

 1. Ωραία που είναι η νύφη μας ωραία τα
  παπά…..της , ωραίο και το πλήρωμα που θά
  φαίνει τα προικιά της. Έξυπνη η επιλογή
  του Πρωτοσύγκελου Οικονο………μίδη…..
  Όπως τις περισσότερες φορές οι είκόνες
  πολύ επιτυχημένες ( οι εξωτερικές φυσικά),
  Ευχόμαστε να είναι καλορίζικος ο νέος
  Ιερατικός προϊστάμενος και να έχει την
  άνωθεν βοήθεια να υπηρετήσει αυτό για το
  οποίον ετάχθη , δηλαδή την πίστη , την
  Εκκλησία του Χριστού και το χριστεπώνυμον
  ποιμνιον της Ενορίας του.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.