Θερμή η υποδοχή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στη Νέα Υόρκη

0
Σε πρώτο πλάνο τα Κρητικόπουλα ενώ υποδέχονται τον κ. Θεόδωρο. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ (κατά κόσμον Νικόλαος Χορευτάκης) το απόγευμα της Τετάρτης, 5ης Οκτωβρίου 2022, αφίχθη στο αεροδρόμιο «JFK» της Νέας Υόρκης συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου κ. Νικόδημο, τον Εκπρόσωπό του και Διευθυντή του Γραφείου του Πατριαρχείου στην Αθήνα, Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεώργιο και τον υποδιάκονο Moses Kariuki Maina.

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας υποδέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο, π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο, τον πρωτοσύγκελο της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλία Βίλλη, τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, π. Χριστοφόρο Οικονομίδη, τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο και πλειάδα ιερέων από τις διάφορες κοινότητες της τριπολιτειακής περιοχής. Παρέστησαν επίσης και ιερείς του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας που διαμένουν στις ΗΠΑ.

Οι μαθητές του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, καθώς επίσης και τα μέλη του χορευτικού του Συλλόγου Κριτών «Μίνως» καλωσόρισαν τον Πατριάρχη, του προσέφεραν λουλούδια και φωτογραφήθηκαν μαζί του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ενώ υποδέχεται τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, κ. Θεόδωρο. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, κ. Θεόδωρος επισκέπτεται για πρώτη φορά τις ΗΠΑ, προκειμένου να παραλάβει το Αθηναγόρειο Βραβείο το οποίο θα απονεμηθεί το βράδυ του Σαββάτου, 8 Οκτωβρίου 2022, κατά την διάρκεια του επισήμου δείπνου που θα παρατεθεί στο Ξενοδοχείο Χίλτον στο Μανχάταν.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Θεόδωρου στις ΗΠΑ έχει πλέον πάρει την τελική του μορφή και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής (κάνετε κλικ στο https://www.goarch.org/news/archbishop/schedule).   

Σήμερα, Πέμπτη το πρωί θα συναντηθεί με τον Καρδινάλιο Τίμοθυ Ντόλαν της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και θα ξεναγηθεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου στο Μανχάταν και στην συνέχεια θα επισκεφθεί την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής όπου θα ψαλεί Δοξολογία στο παρεκκλήσιο του Αποστόλου Παύλου και εν συνεχεία θα παρακαθήσει στο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.

Στιγμιότυπο από τη υποδοχή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

Αύριο. Παρασκευή, το πρωί θα παραστεί στο πρόγευμα που θα παραθέσει προς τιμήν του η Εθνική Φιλόπτωχος και αμέσως μετά (στις 11.00 π.μ.) θα επισκεφθεί το Ημερήσιο Σχολείο «Βασίλειος Σπυρόπουλος» της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Το βράδυ θα παραστεί στο τιμητικό δείπνο του Τάγματος των Αρχόντων που θα παρατεθεί στο Ξενοδοχείο Χίλτον και στην απονομή του βραβείου «Νίκολας Μπούρας» στον Μιχάλη Ψαρό.

Το πρωί του Σαββάτου θα παρακαθίσει στο πρόγευμα με του ηγέτες της ομογένειας και τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που θα παρατεθεί στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν και αμέσως μετά θα επισκεφθεί το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, το Μνημείο και Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και τον υπό ανέγερση ιστορικό ναό και Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου.

Ο Άντονι Λυμπεράκηςενώ υποδέχεται τον Πατριάρχη Θεόδωρο υπό τα βλέμματα του Θεόδωρου Μποζονέλη και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παραστεί στο επίσημο δείπνο του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου του Αποστόλου Ανδρέα και θα παραλάβει το Αθηναγόρειο Βραβείο.

Την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, θα προστεί της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, στο τέλος της οποίας θα λάβει χώρα η τελετή χειροθεσίας των νέων Αρχόντων και θα παρακαθήσει σε γεύμα των Αρχόντων προς τιμήν του.

Το βράδυ της ίδιας μέρας θα παραστεί στο δείπνο που θα παραθέσουν προς τιμήν του η Παγκρητική Ενωση Αμερικής και τα Κρητικά Σωματεία της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης στο «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ.

Οι μαθητές του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, ενώ υποδέχονται τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

Τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου θα αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον, όπου θα έχει μια σειρά συναντήσεων, ενώ το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο.

Το πρωί της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Τζορτζοτάουν και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αναχωρήσει για την Αλεξάνδρεια.

ΟΙ δύο γενικές των Κρητών, ενώ υποδέχονται τον Πατριάρχη Αλεξανρδείας, κ. Θεόδωρο. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές του Λυκείου της Αστόριας, τον π. Ανάργυρο Σταυρόπουλο και τον π. Νικόλαο Πάρο. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο και τους ιερείς. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Άλεξ Πρίτσος, αριστερά, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, κ. Θεόδωρος, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και οι ομογενείς αστυνομικοί. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ιερείς ενώ υποδέχονται τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, κ. Θεόδωρο. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.