ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ελληνοπρεπής και πλούσια σε μηνύματα αγάπης για την ελληνική γλώσσα και υπερηφάνειας για τον ελληνικό πολιτισμό εξέπεμψε η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της 7ης τάξης του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, η οποία έλαβε χώρα στις 21 Ιουνίου 2020, ανήμερα της Εορτής του Πατέρα στην κοινοτική αίθουσα.

Η αίθουσα είχε προετοιμαστεί κατάλληλα ούτως ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις και να προστατευτούν οι μαθητές, οι γονείς και οι δάσκαλοι από τον κορωνοϊό.

Οι απόφοιτοι Helen Dozier, Κωνσταντίνος Φουρτούνης (Konstantine Fourtounis), Μαρία –Ιωάννα Γεωργίου (Maria-Ioanna Georgiou), Λένα Γεωργόπουλου (Lena Georgopoulos), Γεωργία Καλύβα (Georgia Kalevas), Κωνσταντίνα Καλύβα (Konstandina Kalevas),  Δημήτρης Κατσάνος (Dimitri Katsanos) Αθηνά Κοτρώτσιου (Athena Kotrotsios), Ηλίας Παπαευαγγέλου  (Elias Papaevagelou), Ανδριάνα Πάππα (Andriana Pappas), Εύη Πάππα (Evi Pappas), Σαμ Πάππας (Sam Pappas), Δημήτρης Τάσιος (Demetri Tasios) και Κώστας Θάνος (Costas Thanos) εισήλθαν με τις μάσκες και τα μάτια τους λαμποκοπούσαν.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Βασίλειος Τσουρλής, συνεχάρη τους αποφοίτους για τις επιδόσεις τους και τους υπενθύμισε ότι η κοινότητα και το σχολείο αποτελούν την δική σας «Ιθάκη» και τους προέτρεψε να μην τα αποχωριστούν.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της μειωμένης απόδοσης των κληροδοτημάτων βρέθηκαν αντιμέτωποι με οικονομικές δυσκολίες. Αδυνατούσαν να καταβάλλουν την μισθοδοσία των εκπαιδευτικών και το ζεύγος Βασιλείου και Γαρυφαλιάς Παππά έκαναν μια δωρεά και κάλυψαν τους μισθούς και τα μπόνους που έδιναν κάθε χρόνο.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πίτερ Θωμόπουλος προέτρεψε τους αποφοίτους να μιλούν ελληνικά μεταξύ τους διότι μόνον έτσι θα μπορέσουν να διατηρήσουν όσα έμαθαν τα επτά χρόνια φοίτησης στο σχολείο.  

Οι απόφοιτοι οι οποίοι φορούσαν μάσκες. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίου Περούλα.

Η διεύθυνση του σχολείου ακολουθώντας το παράδειγμα των προηγούμενων ετών διοργάνωσε διαγωνισμό έκθεσης με θέμα «Η γενέτειρα των προγόνων μας» στον οποίο διακρίθηκαν οι Μαρία-Ιωάννα Γεωργίου, Κωνσταντίνος Θάνος, Δημήτριος Κατσάνος, Ελένη Ντόζιερ και Ανδριάνα Πάππα.

Παράλληλα απονεμήθηκαν βραβεία στους πέντε αριστούχους μαθητές και συγκεκριμένα στον Δημήτρη Κατσάνο, που έλαβε την πρώτη θέση,  στην Μαρία – Ιωάννα Γεωργίου που κατέλαβε την 2η θέση και στις Λένα Γεωργόπουλου και η Ανδριάννα Πάππα που κατέλαβαν την Τρίτη θέση.

Ο διευθυντής του σχολείου, Ελευθέριος Περούλας, τόσο κατά την διάρκεια της ομιλίας, όσο και στην επικοινωνία με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την λήξη με επιτυχία της σχολικής χρονιάς 2019 – 2020 και την τελετή αποφοίτησης.

«Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα απαιτούμενα μέτρα υγείας και ασφάλειας λόγω της απρόσμενης  πανδημίας του κορωνοϊού, οι φετινοί μας απόφοιτοι, μαζί με τους υπερήφανους γονείς τους, παππούδες, γιαγιάδες και φίλους, γιόρτασαν με λαμπρότητα τα επί επτά ολόκληρα χρόνια επιτεύγματά τους στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, στη διατήρηση της ελληνοχριστιανικής κληρονομιάς και ενίσχυση της ελληνικής τους ταυτότητας», επεσήμανε.

Ο π. Κρίστιαν ενώ αναπέμπει την προσευχή στην τελετή αποφοίτησης του Ελληνικού Σχολείου της Αγίας Τριάδας στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίου Περούλα.

«Όλοι οι φετινοί απόφοιτοι έφυγαν από το Ελληνικό μας Σχολείο με πολλές και αξέχαστες αναμνήσεις, υπερηφάνεια αλλά και τιμητικές διακρίσεις, επαίνους και χρηματικά βραβεία από θερμούς υποστηρικτές του σχολείου μας, όπως την οικογένεια Βασιλείου και  Λίτσας Παππά, την Λία Α. Ράπτη, τους Τομ & Λόρα Νίξον, την ΑΧΕΠΑ, το Σύλλογο Γονέων και Δασκάλων και την Ελένη Θάνου, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης των υψηλών σχολικών επιδόσεών τους, των εξαίρετων παρουσιών τους και των μοναδικών και αξιόλογων πτυχιακών εργασιών τους που υπέβαλαν στη διεύθυνση του σχολείου ως προϋπόθεση της αποφοίτησής τους με θέμα: «Η Γενέτειρα των Προγόνων μου».

Αναφερόμενος στις επιδόσεις των αποφοίτων επεσήμανε ότι «κορυφαίος απόφοιτος αναδείχθηκε ο μαθητής Δημήτριος Κατσάνος, στον οποίον απονεμήθηκε από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και το «Βραβείο Αριστείας Των Τριών Ιεραρχών».

«Ενθαρρύνουμε και προτρέπουμε τους απόφοιτους και όλους τους μαθητές μας να εξακολουθήσουν να διατηρούν στενούς δεσμούς με τη γενέτειρα των γονέων και των προγόνων τους και με την Ελλάδα μας γενικότερα», κατέληξε ο κ. Περούλας.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του π. Βασιλείου Τσουρλή στην τελετή αποφοίτησης του Ελληνικού Σχολείου της Αγίας Τριάδας στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίου Περούλα.
Στο στιγμιότυπο ο π. Βασίλειος, ο κ. Θωμόπουλος και ο κ. Περούλας απονέμουν στην ευεργέτιδα του Ελληνικού Σχολείου κ. Λίτσα Πάππα Τιμητικές Πλακέτες. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίου Περούλα.
Οι γονείς και οι παππούδες ενώ παρακολουθούν την τελετή αποφοίτησης των μαθητών του Ελληνικού Σχολείου της Αγίας Τριάδας στο Σάρλοτ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίου Περούλα.
Ο Δημήτρης Κατσάνος και ο διευθυντής Ελευθέριος Περούλας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίου Περούλα.
Ο Δημήτρης Κατσάνος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίου Περούλα.
Οι αριστούχες Lena Georgopoulos, Andriana Pappas και Maria-Ioanna GeorgiouΦωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίου Περούλα.
Στιγμιότυπο από την απονομή των βραβείων και των υποτροφιών. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίου Περούλα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.