Τα χορευτικά έκλεψαν την παράσταση στο Φεστιβάλ του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ (βίντεο)

Το χορευτικό της 6ης Τάξης του Ημερήσιου Σχολείου Βασίλειος Σπυρόπουλος του Φλάσινγκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα χορευτικά της 6ης και της 8ης Τάξης του Ημερήσιου Σχολείου «Βασίλειος Σπυρόπουλος» του Φλάσινγκ το απόγευμα της Κυριακής, 21ης Μαΐου 2023 συμμετείχαν στο ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Νικολάου, ερμήνευσαν παραδοσιακούς χορούς και απέσπασαν τις επευφημίες των ομογενών και των φιλελλήνων που προσήλθαν στο φεστιβάλ.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Παύλος Παλαιστίδης, ο πρόεδρος της κοινότητας Παναγιώτης Βαλασιάδης και η διευθύντρια του Σχολείου Μαίρη Τζάλλα συγχάρηκαν τους μαθητές και τους δασκάλους για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, 18η Μαϊου 2023 με τον αγιασμό που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Παύλος Παλαιστίδης και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, 21 Μαΐου 2023.  

Η οργανωτική επιτροπή προέβη σε μια σειρά διαρθρωτικών αλλαγών μεταξύ των οποίων και την μεταφορά του περιπτέρου με τους λουκουμάδες και του καφενείου στο προαύλιο επί της 196ης Οδού και παρείχαν μεγαλύτερο χώρο για τους επισκέπτες να γευτούν τα ελληνικά εδέσματα κάτω από την  μεγάλη τέντα.

Τόσο ο νυν πρόεδρος Παναγιώτης Βαλασιάδης, όσο και οι πρώην πρόεδροι Νικόλαος Καρακώστας και Βασίλειος Κακουλής απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με την επιτυχία του φεστιβάλ επεσήμαναν ότι ήταν ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών.

Αν και το Σάββατο οι καιρικές συνθήκες κάθε άλλο παρά ευνοϊκές ήταν, εν τούτοις οι πωλήσεις των τριών υπόλοιπων ημερών κάλυψαν την διαφορά.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το φεστιβάλ του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα της κομητείας του Κουίνς και συνάμα μια από τις μεγαλύτερες ερανικές εκδηλώσεις του 2023.

Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το παζάρι με μεταχειρισμένα οικιακά είδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο υποψήφιος εισαγγελέας του Κουίνς Τζορτζ Γκρόσο σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους πρώην προέδρους Νικόλαο Καρακώστα και Βασίλειο Κακουλή και τον Νικ Ταβάντζη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το καφενείο στο φεστιβάλ του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το περίπτερο με τους λουκουμάδες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
ΟΝικόλαος Καρακώστας και ο Κυριάκος Σκευάς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εθελοντές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.