ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα χορευτικά της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας συμμετείχαν στο τετραήμερο Ελληνικό Φεστιβάλ και στην κυριολεξία έκλεψαν την παράσταση.

Η αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε το απόγευμα της Πέμπτης, 19 Μαϊου 2022 με τον αγιασμό που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ και έπεσε το βράδυ της Κυριακής 22 Μαΐου 2022.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν δεκάδες εθελοντές και εθελόντριες οι οποίοι φόρεσαν τις μπλε μπούζες, έζωσαν τις ποδιές τους και ανέλαβαν τα πόστα τους και για τέσσερις διαδοχικές ημέρες φιλοξένησαν τους ομογενείς και φιλέλληνες και τους παρείχαν μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τα ελληνικά εδέσματα και την ελληνική φιλοξενία.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια υπήρχαν περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ εφέτος ο κόσμος απόλαυσε τα πολιτιστικά δρώμενα κάτω από την μεγάλη τέντα και πέρασε ονειρεμένες στιγμές.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μάικ Οικονόμου και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ Σπύρος Κούλας μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος προς τις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την ικανοποίησή του για το φεστιβάλ και κυρίως για την συμμετοχή της νεότερης γενιάς και κυρίως των μελών της GOYA σε διάφορα πόστα.

Το κοντοσούβλι, τα σουβλάκια και τα άλλα εύγευστα ελληνικά και γλυκά καθώς επίσης και τα ελληνικά κρασιά μεταξύ των οποίων και η ρετσίνα και το τσίπουρο είχαν την τιμητική τους.

Οι κ.κ. Eleni Agatsiotis, Athina και Agapi Poutros με τις άλλες κυρίες που συμμετείχαν στους λουκουμάδες.

https://www.youtube.com/embed/0AcVrH-r5e4?feature=oembed Ουρές εμφανίστηκαν στα περίπτερα, καθώς επίσης στο καφενείο με τους φραπέδες και οι εθελοντές προσπαθούσαν να εξηγήσουν στους επισκέπτες τι εστί φραπές, πώς τον προετοιμάζουν και σερβίρουν.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και το μπακάλικο με τα ελληνικά προϊόντα.

Τα στελέχη και οι εθελοντές, καθώς επίσης και οι επισκέπτες, οι οποίοι μίλησαν στο Cosmos Philly TV και στον Ελευθέριο Κώνστα εξέφρασαν την ικανοποίηση για την επιτυχία του φεστιβάλ και τόνισαν ότι τους θύμισε Ελλάδα. Παράλληλα προσευχήθηκαν όπως το επόμενο φεστιβάλ να επιστρέψει στους κανονικούς του ρυθμούς.

Από αριστερά διακρίνονται οι Fotoula Stergiou, Μagdalini Τsekaris, και Fotoula Pappas.
Τα μέλη της GOYA τα οποία εργάστηκαν άοκνα.
Από αριστερά διακρίνονται οι Μelia Economou, Fotoula Stergiou, Soula Tasopoulos, Maria Papatsiaras, Nitsa Pavlantis, Eleni Vasiliadis, Katie Nicolaides και Thalia Nicolaides.
Το χορευτικό “Πήγασος” της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.
Το χορευτικό “Πήγασος” της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.