ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών και των φίλων του Κινήματος Αλλαγής και συγκεκριμένα τα 58.4% ψήφισαν υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου και στον δεύτερο γύρο των εκλογών που έλαβε χώρα την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021.

Οι κάλπες που στήθηκαν στην Αστόρια και στο Μπρούκλιν άνοιξαν κανονικά στις 9.00 π.μ. και έκλεισαν στις 2.00.00 μ.μ. είτε δύο ώρες νωρίτερα από τον πρώτο γύρο των εκλογών, με συνέπεια όσοι παρουσιάστηκαν την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων να μην μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα.

Η συμμετοχή ήταν μειωμένη κατά 39%. Συμμετείχαν 89 συνολικά ψηφοφόροι από τους οποίους οι 43 στην Αστόρια και 46 στο Μπρούκλιν. Από την καταμέτρηση των ψήφων προέκυψε ένα ψηφοδέλτιο άκυρο και ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε πρώτος με 52 ψήφους (21 στην Αστόρια και 31 στο Μπρούκλιν) και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεύτερος με 36 ψήφους  (22 στην Αστόρια και 14 στο Μπρούκλιν).

Ο Νίκος Μπάρδης ενώ ψηφίζει. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Σπύρος Γαρυφάλλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος εκπροσωπεί την Αμερική και τον Καναδά μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και την προσέλευση των ψηφοφόρων.

Παράλληλα συνεχάρη τον νέο αρχηγό του Κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, και υπενθύμισε ότι η πρωτοφανής συμμετοχή των ψηφοφόρων τόσο στην γενέτειρα, όσο και στην διασπορά αποτελεί ελάχιστο δείγμα του διακαή πόθου των μελών και των φίλων να δουν το κόμμα να πρωταγωνιστήσει και πάλι στην Βουλή και γενικότερα στον πολιτικό στίβο και να μετατραπεί σε έναν ισχυρό πόλο εξουσίας.

Η εφορευτική επιτροπή και οι παρατηρητές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

2 COMMENTS

 1. Αυτό από μόνο του δείχνει την ποιότητα των
  ψηφοφόρων. Όχι ότι και ο άλλος είναι καλύτερος.
  Αυτός ο άλλος το πλεονέκτημα που έχει είναι ότι είναι νέος και αδοκίμαστος.
  Σύμφωνα με αυτά που διάβασα αν είναι αλήθεια,
  η ΝΤΠ βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά, τον
  έχουν επιλέξει για βαποράκι τους.
  Εάν πράγματι πρεσβεύει ότι το τρίπτυχο Πατρίδα-
  Θρησκεία- Οικογένεια είναι απαρχαιωμένο , εάν
  πράγματι ήταν υπέρ του ΝΑΙ στην συμφωνία των
  Πρεσπών και εάν κλείνει προς τον Σύριζα ολ’αυτά
  αρκούν για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.
  Αχ τε Διογένη που είσαι ; η Ελλάδα σε χρειάζεται.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.