Συμπόσιο για τον ρόλο των Δωδεκανησίων της Νέας Υόρκης στο Νεστορίδειο Μελάθρο Ρόδου

1
124
Το Νεστορίδειο Μέλαθρο.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ακαδημία Φιλοσοφίας, Επιστήμης και Παιδείας το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιουλίου 2022 και ώρα 19.30 θα διοργανώσουν στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου το Συμπόσιο
με τίτλο «Η Δωδεκανησιακή Παροικία της Νέας Υόρκης και η συμβολή των Δωδεκανησίων Εκπαιδευτικών στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση της Νέας Υόρκης».

Το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου και αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Ρόδου, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αμερικής, του Συλλόγου Νισυρίων Ρόδου «Η Πορφύρις» και του Ινστιτούτου Δωδεκανησιακών Μελετών Αμερικής. 

Στην σχετική ανακοίνωση τύπου που φέρει τις υπογραφές του προέδρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Σέργιου Αϊβάζη και του προέδρου της Ελληνοαμερικανικής Ακαδημίας Δημοσθένη Τριανταφύλλου υπογραμμίζεται η σπουδαιότητα του Συμποσίου.

Παράλληλα τονίζεται ότι στην εκδήλωση θα συζητηθούν:

  • Η Δωδεκανησιακή Παροικία της Νέας Υόρκης
  • Νέες γέφυρες μεταξύ Δωδεκανήσων και Αμερικής (Εκπαιδευτικά προγράμματα, ανταλλαγή μαθητών, υποτροφίες, μεταπτυχιακά).
  • Δημιουργία έδρας διδασκαλίας ιστορίας του Ελληνισμού της Διασποράς σε ελληνικά πανεπιστήμια.
  • Η ιστορική συμβολή των Δωδεκανησίων εκπαιδευτικών στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση της Νέας Υόρκης.
  • Οι επενδύσεις της Aκαδημίας στην έκδοση βιβλίων Δωδεκανησιακής ιστορίας.
  • Παράλληλα θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Η Μάχη της Λέρου» του Δημήτρη Ήσυχου, καθώς επίσης και ο κατάλογος των βιβλίων του ιστορικού Εμμανουήλ Κασσώτη.
Ο Δημοσθένης Τριανταφύλλου.
- Advertisement -

1 COMMENT

  1. B”H It’s a personal and community triumph that our own dear friend and colleague, Dr. Demosthenes Triantafillou, continues to provide admirable progressive leadership in the furtherance of Greek literacy in the various parishes of Greek Orthodox schools. May he long continue his exemplary projects designed to bridge the gaps of ignorance-intolerance-bigotry made necessary and desirable as we live in a diverse and challenging world. Amen. With fraternal affection, Asher🙏😀🎶🇬🇷🇺🇸

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.