ΑΘΗΝΑ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2019 η τακτική μηνιαία διανομή τροφίμων και ειδών. Η διανομή έγινε την παραμονή της Βραδιάς Ελληνικής Όπερας που, όπως έγραψαν οι “Αναμνήσεις” διοργανώθηκε από το Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης στο Λίνκολν Σέντερ και η οποία ήταν άκρως επιτυχημένη.

Περίπου 370 οικογένειες, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τύπου, προσήλθαν στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΘΣΥ – HRF και πήραν τα απαραίτητα τρόφιμα του μήνα προσφορά του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης (HRF). Αρωγοί και σε αυτή τη διανομή το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των Αθηναίων και εταιρείες που προσέφεραν τυποποιημένα τρόφιμα κ.α.

H διανομή πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής την υπεύθυνη της ΕΛΕΘΣΥ κα. Μαρία Σιούρδη, τη βοήθεια των εθελοντριών κ.κ. Έφης Ζάκκα, Σούλας Μπέλλη, Ειρήνη Ξακουστή, Αντωνίας Παντουβάκη, Έμυς Σπανού. Mε προϊόντα τους όπως ζυμαρικά, γάλα, έτοιμα γεύματα, γκοφρέτες ενίσχυσαν τη διανομή οι εταιρείες: Όμιλος Ν. Κωνσταντόπουλου, Τράπεζα Τροφίμων, Παλίρροια, Νουνού Φρήσλαντ Καμπίνα, Barilla.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης

Συνολικά δόθηκαν περίπου 400 πακέτα τροφίμων διότι ενισχύθηκαν και φορείς όπως το Σπίτι του Ηθοποιού, ΤΑΣΕΗ, το Μερόπειο Γηροκομείο κ.α.

Η σημερινή ημέρα είχε μια ιδιαιτερότητα διότι είχαμε μία προσφορά ενός γλυπτού  «Την Πεταλούδα» η οποία είναι δουλεμένη σε κρύσταλλο με ημιπολύτιμους λίθους χρυσό και ασήμι από τον γνωστό γλύπτη Γιάννη Αμοργιανό για τους σκοπούς του ΕΛΕΣΘΥ-HRF τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. 

Τα έργα του Γιάννη Αμοργιανού βρίσκονται, εκτός από ιδιωτικές συλλογές σε μουσεία ης Αμερικής της Ευρώπης και της Ελλάδος. 

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης

To Hellenic Relief Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός (non- profit, tax- exempt [501C3] organization). Ιδρύθηκε τον 2012 με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων στις Η.Π.Α. προς αγορά και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί περίπου $650,000 δολάρια με τα οποία έχουν αγορασθεί και  διανεμηθεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς και κοινωνικές υπηρεσίες που ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο δολάρια καθώς εταιρείες στην Ελλάδα ενισχύουν τις διανομές με προϊόντα και ιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν εθελοντικά πολύτιμες υπηρεσίες υποστήριξης.

Τα έξοδα του ιδρύματος καλύπτονται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να προσφέρετε τον οβολό σας μέσω του συστήματος Pay Pal επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος κάνοντας κλικ στο: www.hellenicrelief.org

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης
Στιγμιότυπο από τη διανομή τροφίμων. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης.
Στιγμιότυπο από την προετοιμασία των πακέτων τροφίμων. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης.
Η Μαρία Σιούργη και οι εθελόντριες ενώ ετοιμάζουν τα πακέτα των τροφίμων. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης.
Τα τρόφιμα τα οποία προσέφεραν σε άπορες οικογένειες της Αθήνας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης
Το πανό το οποίο αναφέρεται στην εκδήλωση Spin Challenge που διοργάνωσε στις 23 Μαρτίου 2019 η κοινότητα της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ του Λονγκ Αϊλαντ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.