ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η γενική συνέλευση του Συλλόγου Διπλατανιωτών «Αγία Μαρίνα», η οποία συνήλθε το απόγευμα της Κυριακής, 12 Δεκεμβρίου 2021, στο ιδιόκτητο οίκημα του Συλλόγου στο Μπρούκλιν ενέκρινε τον απολογισμό του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και του προέδρου Γιάννη Νικολόπουλου και εν συνεχεία προχώρησε στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσία.

Η εφορευτική επιτροπή, η οποία απαρτίζονταν από τους Ιωάννη Ευγενή, Χαράλαμπο Καραχάλιο και Χαράλαμπο Βέλλιο, διεύθυνε με αποτελεσματικότητα την εκλογική διαδικασία και προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση η ομόφωνη εκλογή και πάλι μετά από ένα τέταρτο του αιώνα του Βασιλείου Γκουρνέλου στο αξίωμα του προέδρου.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους Βασίλειο Γκουρνέλο, πρόεδρο, Νίκο Ξυλωμένο, α’ αντιπρόεδρο, Τόμυ Αντζουλή, β΄αντιπρόεδρο, Τζανέτ Πετανζόνε, γραμματέα, Νίκο Κατσένη, βοηθό γραμματέα, Δημήτριο Βέλλιο, ταμία, Γιώργος Σ. Γιαννόπουλος, βοηθό ταμία και μέλη τους Λούη Κ. Βέλλιο, Αθανάσιο Β.  Βέλλιο, Αριστέα Γιαννοπούλου, Νικόλαο Αντωνιάτη και Χαράλαμπο Καραχάλιο.  Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Τέντυ Κουλούρης και Χαράλαμπος Βέλλιος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλειος Γκουρνέλος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης,

Παράλληλα εκλέχτηκε και η εξελεγκτική επιτροπή, η οποία πλαισιώνεται από τους κ.κ. Νικόλαο Βέλλιο, Μπιλ Παλουμπή και Πίτερ Γιαννόπουλο.

Η νέα ηγεσία, βάσει του καταστατικού αναλαμβάνει τα καθήκοντά τους την 1η Ιανουαρίου και η θητεία της είναι διετής.

Η ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα λάβει χώρα κατά την διάρκεια της γιορτής για την κοπή της βασιλόπιτας, που κατά κανόνα λαμβάνει μέρος στα μέσα Ιανουαρίου και θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.

Οι εκλογές, όπως επεσήμανε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Βασίλειος Γκουρνέλος, έπρεπε να διεξάγονταν το 2020, αλλά λόγω της πανδημίας υποχρεώθηκαν να τις αναβάλλουν και να παρατείνουν κατά ένα έτος την θητεία του υπάρχοντος διοικητικού συμβουλίου.

Αν και η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, κ. Κάθι Χόκουλ, είχε ήδη προειδοποιήσει τους πολίτες να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις, εν τούτοις στην γενική συνέλευση παραβρέθηκαν 29 οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη και παρατηρητές. Πρόκειται για μια επί πλέον πρωτιά του ιστορικού συλλόγου.

Ο Βασίλειος Γκουρνέλος, τόσο κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην γενική συνέλευση όσο και κατά την διάρκεια των δηλώσεων προς τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς την απερχόμενη ηγεσία και τον πρόεδρό της Γιάννη Νικολόπουλο και εστίασε την προσοχή του στα δύο μεγάλα στοιχήματα, τα οποία καλείται να πετύχει η νέα ηγεσία.

Το πρώτο σχετίζεται με την προσέλκυση της νέας γενιάς των Διπλατανιωτών και το δεύτερο με την αξιοποίηση του ιδιόκτητου κτιρίου για την προβολή των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων.

Ο Βασίλειος Γκουρνέλος έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και συνάμα πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως του έτους 2020 και η εκλογή του μετά από ένα τέταρτο του αιώνα.  

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.