Στη νέα γενιά τα ηνία του ιστορικού Συμαϊκού Συλλόγου Νέας Υόρκης «Αίγλη»

0
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συμαϊκού Συλλόγου Νέας Υόρκης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Στον Μερκούριο Μοσχόβη τα ηνία του αιωνόβιου Συμαϊκού Συλλόγου Νέας Υόρκης «Αίγλη». Η εκλογή του καθώς επίσης και των υπολοίπων στελεχών έγινε κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μελών του Συλλόγου που έλαβε χώρα την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 στο Κωακό Σπίτι στην Αστόρια.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους Μερκούριο Μοσχόβη, πρόεδρο, Δημήτριο Κοντό, αντιπρόεδρο, Ειρήνη Ζουρούδη Caruso και Ζωή Πηλίου, γραμματείς, Μαρία Lamaze, ταμία και μέλη τους Κωνσταντίνο Τσαβαρή, Αλέξανδρο Κωσταντόπαι, Ελευθέριο Ρομπέση, Ιωάννη Τσουβαλλά, Τζένη Ζουρούδη – Fontana, Άννα Weber και Άννα Παύλου.

Στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η προσέλκυση όλων των Συμιακών που διαμένουν στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης προκειμένου να διατηρήσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Σύμης και την γαλούχηση των νέων παιδιών με τα ήθη και έθιμα του νησιού μας.

Στο στιγμιότυπο από την κοπή της βασιλόπιτας του Συμαϊκού Συλλόγου Νέας Υόρκης «Αίγλη» διακρίνονται ο πρώην Ταμίας Μιχάηλ Λεβεντερης και ο νυν αντιπρόεδρος Δημήτριος Κόντος.

«Το όραμα μας είναι να φέρουμε κοντά τους Συμιακούς της Νέας Υόρκης και των γύρω Πολιτειών για την δημιουργία μιας ενωμένης και ισχυρής κοινότητας. Στόχος μας είναι η καλλιέργεια και η συνέχιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αισθήματος της υπερηφάνειας των απανταχού Συμιακών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου μας κος Μερκούριος Μοσχόβης.

Για την επίτευξη αυτής της αποστολής ο Συμαϊκός Σύλλογος Νέας Υόρκης θα ξεκινήσει μία σειρά πρωτοβουλιών που θα περιλαμβάνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και ευκαιρίες δικτύωσης που θα στοχεύουν την σύνδεση των Συμιακών απ’ όλο τον κόσμο.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με την συνεργασία, μπορούμε να επιτύχουμε σπουδαία πράγματα για την Συμαϊκή κοινότητα της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο πρόεδρος.

«Προσκαλούμε όλους τους Συμιακούς, είτε διαμένουν στην Νέα Υόρκη είτε αλλού στις Η.Π.Α., να συμμετάσχουν σε αυτήν την συναρπαστική προσπάθεια», κατέληξε ο κ. Μοσχόβης.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.