Στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος η γέννηση του Χριστού είχε ένα ιδιαίτερο χρώμα και μια απλότητα

Με το οφίκιο του Οικονόμου τίμησε τον Ιερατικό προϊστάμενο του Καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας, π. Νικόλαο Καρλούτσο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος χοροστάτησε στην νυχτερινή Θεία Λειτουργία, την παραμονή των Χριστουγέννων, στον Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος, στο Μανχάταν. Μαζί του συλλειτούργησαν ο π. Νικόλαος Καρλούτσος και ο ιερομόναχος π. Βασίλειος Δρόσος, ο αρχιδιάκονος Διονύσιος και ο διάκος Μιχαήλ.

Οσοι από τους πιστούς, παρέμειναν μέχρι το τέλος είχαν την τύχη να δούν τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο να προσφέρει το οφίκιο του Οικονόμου στον ιερατικό προιστάμενο π. Νικόλαο Καρλούτσο και ταυτόχρονα να πάρουν τις ευχές και τις ευλογίες του κ. Ελπιδοφόρου.

Μετά δε, το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιότατος, κράτησε ο ίδιος στα χέρια του ένα κοριτσάκι 40 ημερών και το ευλόγησε δίπλα στους πανευτυχείς γονείς, τον Πάτερ Σωτήρη και την Πρεσβυτέρα Κατερίνα.

Ηταν μια εξόχως συγκινητική όσο και ιερή στιγμή, που μεταφορικά παρέπεμπε στην γέννηση του Σωτήρα Ιησού. Βέβαια το νεογέννητο στην περίπτωση αυτή ήταν κοριτσάκι, αλλά τόσο η Πρεσβυτέρα όσο και ο π. Σωτήρης, δεν έκρυβαν την χαρά και την συγκίνησή τους. Μαζί τους και οι γονείς της Πρεσβυτέρας.

Ο κ. Ελπιδοφόρος στο μήνυμά του  για την μεγάλη εορτή της γέννησης του Ιησού, τόνισε ότι φέτος γιορτάζουμε με τον ίδιο τρόπο που έζησαν τα Χριστούγεννα ο Χριστός και η Παναγία, με απλότητα, κρυφά, χωρίς να το καταλάβει ο κόσμος. Το κατάλαβαν οι Μάγοι και οι βοσκοί, οι πλούσιοι και οι Βασιλείς, οι δυνατοί δεν το κατάλαβαν, τόνισε.

Αναφερόμενος, στις συνθήκες που διαβιούμε, (εν μέσω πανδημίας και Κορωνοϊού) ο κ. Ελπιδοφόρος επεσήμανε ότι αυτά τα Χριστούγεννα ας γεννηθεί ο Χριστός στις καρδιές μας, να ξεχάσουμε την στεναχώρια, τις αρρώστιες, να φυλαγόμαστε, αλλά να χαιρόμαστε εν υγεία και να χαιρόμαστε τους αγαπημένους μας, που είναι κοντά μας, που τους έχουμε δίπλα μας, να προσέχουμε την υγεία τους, γιατί αν πάθουν κάτι θα μας λείψουν πολύ και θα μας πονέσει πάρα πολύ.

Ο κ. Ελπιδοφόρος ευχήθηκε στους πιστούς που παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία, «Χρόνια Πολλά», «Χαρούμενο, ασφαλή και υγιές νέο χρόνο».

Αναμνηστική φωτογραφία μετά την απονομή του οφικίου στον π. Νικόλαο, με τον Σεβασμιότατο και την οικογένεια του. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

Ο προϊστάμενος του Καθεδρικού που μίλησε στην συνέχεια, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Αρχιεπίσκοπο για την τιμή που του έκανε να τον χρίσει Οικονόμο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Ο π. Νικόλαος, δεν έκρυψε την έκπληξή του για την τιμή αυτή, επεσήμανε ότι είναι ιερέας τρίτης γενιάς, αφού τόσο ο πατέρας τους όσο και ο παππούς του διετέλεσαν ιερείς.

Κατόπιν ο π. Νικόλαος καλωσόρισε τον Σεβασμιότατο και  τόνισε ότι ένιωσε από την πρώτη στιγμή την αγάπη και το ενδιαφέρον των μελών του Καθεδρικού.

Θα ακολουθήσω, είπε το παράδειγμα του Αρχιεπισκόπου και «θα τιμήσω την Εκκλησία ως χορηγός όπως διδάχθηκα από τον πατέρα και τον παππού μου». Ο π. Νικόλαος ευχαρίστησε μεταξύ άλλων και τα μέλη της Χορωδίας, που έψαλλαν τα κάλαντα στο τέλος της Λειτουργίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος χοροστάτησε στην νυχτερινή Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.