ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στο πεπειραμένο και ταλαντούχο εκπαιδευτικό Ευάγγελο Χαζίρογλου τα ηνία του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα. Το νέο σχολικό έτος ξεκίνησε το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 με τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος της Μεταμορφώσεως του Σωτήρας στην Κορώνα, π. Χρυσόστομος Πάνος.

Το εν λόγω σχολείο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι το μόνο – αν όχι ένα από τα ελάχιστα – στην Μητροπολιτική Περιοχή της Νέας Υόρκης το οποίο παρέχει δωρεάν παιδεία και το πιο σημαντικό έχει πρωτοποριακά προγράμματα. ‘Εφέτος θα ξεκινήσουν ένα εντατικό πρόγραμμα Ελληνομάθειας Επιπέδου Β1, ούτως ώστε οι μαθητές να προετοιμαστούν για τις Εξετάσεις Ελληνομάθειας.

Ο κ. Χαζίρογλου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή για τον «ενθουσιασμό και την ευλάβεια με την οποία οι μαθητές του απογευματινού σχολείου της Μεταμόρφωσης του Κυρίου στην Κορώνα, παρακολούθησαν σήμερα  με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, τον αγιασμό που τελέστηκε στην πανέμορφη εκκλησία μας».

Ο νέος διευθυντής Ευάγγελος Χαζίρογλου.

«Είναι ξεχωριστή χαρά για όλο το προσωπικό, να υποδεχόμαστε τα Ελληνόπουλα που διψούν για να μάθουν την Ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό μας. Με τις ευχές και τις ευλογίες του πατρός Χρυσοστόμου, ξεκινήσαμε δυναμικά, γεμάτοι καλή διάθεση και δημιουργικότητα», συμπλήρωσε.

Μιλώντας κατά την διάρκεια της τελετής ενάρξεως και του αγιασμού ο διευθυντής Ευάγγελος Χαζίρογλου, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς και το σύλλογο γονέων για τη δημιουργικότητα και την αφοσίωσή τους.

Επίσης, επεσήμανε ότι από φέτος θα λειτουργήσει εντατικό πρόγραμμα Ελληνομάθειας Επιπέδου Β1. Η φοίτηση θα είναι δωρεάν για τους μαθητές, αλλά οι θέσεις θα είναι περιορισμένες (ellinomatheia1@gmail.com). Όσοι επιλεγούν για το πρόγραμμα, θα πρέπει να γίνουν μέλη της εκκλησίας μας και να εγγραφούν στο σχολείο μας. Επίσης, τόνισε ότι φέτος θα έχουμε πολλές καινούριες δραστηριότητες.

 Ακολούθησε κέρασμα για όλα τα παιδιά και τους γονείς, από την εκκλησία μας.

Ο π. Χρυσόστομος Πάνος, ενώ αγιάζει τους μαθητές.
Ο π. Χρυσόστομος Πάνος, ενώ αγιάζει τους μαθητές.
Ο π. Χρυσόστομος Πάνος, ενώ τελεί τον αγιασμό.
Ο π. Χρυσόστομος Πάνος, ενώ τελεί τον αγιασμό.
Οι μαθητές και οι δάσκαλοι ενώ παρακολουθούν τον αγιασμό.
Οι μαθητές, οι γονείς και οι δάσκαλοι ενώ παρακολουθούν τον αγιασμό.
Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα, π. Χρυσόστομος Πάνος, ενώ τελεί τον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.