ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου στην Βαλτιμόρη την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2022 είχε πλημμυρίσει από μέλη και στελέχη της κοινότητας, τα οποία προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου και για να τιμήσουν την μνήμη του αειμνήστου Αλέξανδρου Δημητρίου Μερίτη, παππού του διακόνου Φιλοθέου Τομζέσκι (Philotheos Tomczewski) και οι εκπλήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος βοηθούμενος από τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, π. Χριστόφορο Οικονομίδη, τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας, π. Ηλία Κωνσταντόπουλο (Louis J. Noplos) και τον διάκονο Φιλόθεο μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το μνημόσυνο και χειροθέτησε αναγνώστες έντεκα ιεροπαίδια της κοινότητας.

Μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις όμως ήταν η απονομή του οφφίκιου του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης στον διάκονο Φιλόθεο.

Ο Επίσκοπος εξήρε την προσφορά του αρχιδιακόνου στην Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης, η οποία έχει την αφετηρία της στο έτος 2008, που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως διευθυντή των προγραμμάτων νεολαίας και συνεχίστηκε με την εις διακόνου χειροτονία που έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2014 στο Φανάρι.

Σε πρώτο πλάνο ο πρωτοσύγκελος, κ. Χριστόφορος Οικονομίδης και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος ενώ τελεί την χειροθεσία του διακόνου Φιλόθεου.

Ο αρχιδιάκονος Φιλόθεος, τόσο κατά την διάρκεια της ομιλίας του μετά την χειροθεσία, όσο και κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο που κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας με τους ιερείς της Μητροπόλεως έδωσε την ευλογία για την εις αρχιδιακόνου χειροθεσία και τόνισε ότι «η χειροθεσία ήταν έκπληξη ακόμη και για τον ίδιο».

Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για το γεγονός που η χειροθεσία συνέπεσε με το τρίμηνο μνημόσυνο του παππού του από την πλευρά της μητέρας του και ήταν παρόντες όχι μόνο οι γονείς, τα αδέλφια και τα ανίψια, αλλά και όλοι οι συγγενείς και φίλοι που αγαπούσαν και λάτρευαν τον ευπατρίδη Αλέξανδρο Δημήτριο Μερίτη.

«Ήταν και παραμένει μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου», κατέληξε ο π. Φιλόθεος.

Η νεότερη τάξη των “Αναγνωστών” της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Βαλτιμόρη σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Επίσκοπο Μηδείας, κ. Απόστολο και τους ιερείς.
Στιγμιότυπο από την εις αρχιδαικόνου χειροτονία του κ. Φιλόθεου Τομζέσκι.
-Advertisement-

1 COMMENT

  1. Δωρεάν ελάβατε δωρεάν δώτε ημίν……
    Για χαρτί και για μελάνι τον γαμπρό….μην τον
    χάνεις.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.