Τις ζημιές τις οποίες προκάλεσε η πυρκαγιά της 4ης Αυγούστου στο Ελληνορθόδοξο Νοσοκομείο – Γηροκομείο στο Βαλουκλή είδε από κοντά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος κατά την επίσεψη που πραγματοποίησε χθες. 

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να ακούσει από προσωπικό και τροφίμους τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας. Τα μέλη του προσωπικού που ήταν παρόντες όταν ξέσπασε η φωτιά ανέφεραν ότι πρωταρχικό τους μέλημα ήταν η απομάκρυνση των ασθενών από τις κλίνες τους ώστε να μην κινδυνεύσουν.

Το Νοσοκομείο, το οποίο ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα και εξυπηρετεί τον ελληνικό πληθυσμό της Κωνσταντινούπολης εδώ και χρόνια, υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές. Αν και η ανοικοδόμηση θα πάρει χρόνο, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την γρήγορη ανταπόκριση των Ελληνορθοδόξων πιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, και ευχαρίστησε όλους για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του ομογενειακού ιδρύματος.

«Οι ηλικιωμένοι αδελφοί και αδελφές μας της Κωνσταντινούπολης αξίζουν ένα αξιοπρεπές μέρος για να περάσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους», ανέφερε σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας: «Είμαι προσωπικά πολύ συγκινημένος γιατί αυτό είναι το μέρος όπου η δική μου γιαγιά, ο θείος μου Μιχαήλ, και ο αείμνηστος πατέρας μου Βασίλειος πέρασαν τα τελευταία χρόνια του η ζωή τους: ένα πολύ όμορφο μέρος τώρα στις στάχτες, αλλά πολύ σύντομα πάλι θα αποκατασταθεί στην αρχική του μορφή αποκτώντας ακόμα καλύτερη ομορφιά.”

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr/

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.