Στο Κοιμητήριο Ηλιούπολης το στερνό αντίο στον αντιπρόεδρο της «Alma Bank» Νίκο Κωστάκο

0
Ο αείμνηστος Νίκος Κωστάκος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την ερχόμενη Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 11:30 π.μ. στον Ναό της Αναστάσεως του Δημοτικού Κοιμητηρίου Ηλιούπολης θα ψαλεί η Εξόδιος Ακολουθία του Νίκου Κωστάκου, αντιπροέδρου της ομογενειακής τράπεζας «Alma Bank».

Ο Νίκος Κωστάκος (Nikos Kostakos), όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις το απόγευμα της Τρίτης 16 Αυγούστου 2022, έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του σε ηλικία εξήντα ετών βυθίζοντας σε πένθος την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους.

Η ευθύνη της διοργάνωσης της κηδείας έχει ανατεθεί στο Γραφείο Τελετών «Τελεταί Τογρίδης» στην διεύθυνση Λεωφόρος Πρωτόπαπα 51, Ηλιούπολη, 163 42, (τηλέφωνο (011 30) 21 0992 6724), το οποίο Γραφείο, όπως επεσήμανε η οικογένεια, προθυμοποιήθηκε να διευκολύνει τους ομογενείς σε ό,τι έχει σχέση με την κατάθεση στεφάνων.

Η οικογένεια λαμβάνοντας υπόψη της τα έθιμα της ομογένειας για την απόδοση τιμών αποφάσισε για τους εξ Αμερικής και για το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον να οργανώσει από τις 11.00 έως τις 11.30 π.μ προσκύνημα στον προαναφερόμενο ναό και αμέσως μετά να ψαλεί η Εξόδιος Ακολουθία.

Το Δημοτικό Κοιμητήριο Ηλιούπολης.

Ο Πάνος Κωστάκος, ανιψιός του αειμνήστου, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η μία  περίπου εβδομάδα που μεσολάβησε από την εκδημία του θείου ήταν από τις πιο δύσκολες και συνάμα από τις πιο συγκινητικές, διότι ένιωσαν έστω και από μακριά την απέραντη αγάπη και την εκτίμηση που έθρεφαν οι συνάδελφοι, οι πελάτες και οι φίλοι για τον Νίκο.

«Αν και λόγω αντικειμενικών δυσκολιών δεν μπορέσαμε να διοργανώσουμε προσκύνημα στην Αστόρια ή στο Μπέισαϊντ όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ο θείος μου, εν τούτοις αποφασίσαμε έρθουμε στη Νέα Υόρκη και να τελέσουμε το 40ήμερο μνημόσυνο πλαισιωμένοι από τους ανθρώπους που γνώρισαν από κοντά τον Νίκο, που συνεργάστηκαν και που πέρασαν αξέχαστες στιγμές μαζί του. Αυτή την ημέρα θα έχουμε την ευκαιρία να τους αγκαλιάσουμε και να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ανιδιοτελή και ανυπόκριτη αγάπη τους για τον θείο μας. Στάθηκαν δίπλα του σε κάθε βήμα και προπάντων τα τελευταία πέντε χρόνια που έδινε τις μάχες με την επάρατη νόσο», επεσήμανε.

«Και επειδή το κινητό του θείου μου ήταν πάντα ανοικτό για τους ομογενείς έτσι και το δικό μου είναι στην διάθεσή τους. Και μπορoύν ακόμη και μέσω των εφαρμογών Viber και WhatsApp να επικοινωνήσουν δωρεάν μαζί μου στο (011-30-69-4437-5070) ή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο pkostakos@mikael.gr.

Από την Ηλιούπολη στην καταξίωση

Ο Νίκος Κωστάκος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» γεννήθηκε στην Ηλιούπολη στις 3 Σεπτεμβρίου 1961 όπου και μεγάλωσε. Η αείμνηστοι γονείς του Παναγιώτης και Μαρία Κωστάκου έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά και συγκεκριμένα τον Μιχάλη και τον Νίκο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Το πάθος του για την γνώση τον οδήγησε στη Νέα Υόρκη όπου έγινε δεκτός και αποφοίτησε από την Σχολή Οικονομικών του City College of New York.

Μετά την αποφοίτησή του αποφάσισε να ασχοληθεί με τον τραπεζικό τομέα και έκανε τα πρώτα του βήματα στην «Atlantic Bank», θυγατρική την εποχή εκείνη της Εθνικής Τράπεζας στην Ελλάδα. Στην συνέχεια υπηρέτησε στην «JP Morgan Chase», αλλά η αγάπη του για την ομογένεια τον ώθησε να υπηρετήσει στην «Marathon Bank» την περίοδο της εξαγοράς της από την Τράπεζα Πειραιώς. Ακόμη και μετά την εξαγορά της και την μετονομασία της σε Investors Bank παρέμεινε στην εν λόγω τράπεζα.

Προ δύο περίπου ετών προσελήφθη στην «Alma Bank», όπου συν τοις άλλοις κατείχε τον τίτλο του αντιπροέδρου.

Ο Νίκος Κωστάκος ανήκει στην κατηγορία των ομογενών τραπεζιτικών που αν και είχαν τα προτερήματα να κάνουν καριέρα σε μεγαλύτερους τραπεζικούς και χρηματιστηριακούς οργανισμούς, εν τούτοις δεν ενέδωσαν στους πειρασμούς. Παρέμειναν σε ομογενειακές τράπεζες και κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι η επαγγελματική καριέρα έληξε στην «Alma Bank» την μοναδική καθαρά ομογενειακή τράπεζα.

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/ehase-tin-mahi-me-tin-zoi-o-antiproedros-tis-alma-bank-nikos-kostakos/ https://www.anamniseis.net/thlipsi-kai-stin-atlantic-bank-opou-arxise-tin-kariera-tou-o-nikos-kostakos/

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.