ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation) το απόγευμα της Κυριακής, 26 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 4.00 μ.μ. θα διοργανώσει στο φιλόξενο Κεφαλλονίτικο Σπίτι (20-21 Steinway Street, Astoria, NY, 11105) στην Αστόρια  την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας.

Πρόκειται για την 9η τελετή που διοργανώνει ο εν λόγω φιλανθρωπικός οργανισμός, ο οποίος συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς κάθε δολάριο που θα προσφέρουν οι ομογενείς τόσο για τα εισιτήρια, όσο και για το λαχείο θα διατεθούν για την συνέχιση του θεάρεστου έργου του Ιδρύματος για την ανακούφιση των δεινοπαθούντων από την παρατεταμένη οικονομική κρίση στη γενέτειρα.

Το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράσταση, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», είναι ο μοναδικός φορέας της ομογένειας, ο οποίος δεν έχει πρόεδρο και προεδρείο, αλλά μια χούφτα ανθρώπων που ανήκουν στο «Εμείς» που έλεγε και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης και οι οποίοι διδάσκουν, εμπνέουν και παρέχουν τη δυνατότητα σε απλούς ομογενείς, σε συλλόγους και κοινότητες να προσφέρουν τον οβολό τους και το πιο σημαντικό να δώσουν το έναυσμα της προσφοράς στα μέλη τους.

Οι πρωταγωνιστές της συνυλίας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα στελέχη του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας, Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η εκδήλωση, όπως επεσήμανε στις «Αναμνήσεις» ο Φίλιππος Βογιατζόγλου, έχει τριπλό χαρακτήρα. Ο πρώτος σχετίζεται με την αναβίωση των ηθών και των εθίμων και την ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος και τη νέα δεκαετία. Ο δεύτερος με τον κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, καθώς θα υπάρξει ζωντανή μουσική και ο τρίτος σχετίζεται με τον έρανο για τη συνέχιση των διανομών τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στην Αθήνα και σε άλλες μεγαλουπόλεις της γενέτειρας.

Το εισιτήριο έχει οριστεί στα $40.00. Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων καλέστε στο (954) 294-7680 είτε μέσω e-mail στο info@hellenicrelief.org.

Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης

Το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης, όπως έχουν έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ιδρύθηκε το 2012 με στόχο την παροχή βοήθειας στους δεινοπαθούντες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στη γενέτειρα και κατάφερε να δώσει το έναυσμα της προσφοράς σε χιλιάδες ομογενείς σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί περίπου $650,000 δολάρια με τα οποία έχουν αγορασθεί και  διανεμηθεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς και κοινωνικές υπηρεσίες που ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο δολάρια καθώς εταιρείες στην Ελλάδα ενισχύουν τις διανομές με προϊόντα και ιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν εθελοντικά πολύτιμες υπηρεσίες υποστήριξης.

Τα έξοδα του ιδρύματος στην Νέα Υόρκη καλύπτονται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενώ τα έξοδα διανομής στην Ελλάδα καλύπτονται κυρίως από χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Το εν λόγω Ίδρυμα είναι ένα από τους ελάχιστους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, που κάθε δολάριο που προσφέρουν οι ομογενείς διατίθεται αποκλειστικά και μόνο για την παροχή βοήθειας στους δεινοπαθούντες της γενέτειρας.

Για περισσότερες πληροφορίες κάνετε κλικ στο:  www.hellenicrelief.org

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.