Στο Φανάρι η δεύτερη συνεδρίαση για την αναθεώρηση Συντάγματος Αρχιεπισκοπής Αμερικής

2
Τα μέλη της Μικτής Επιτροπής Αναθεώρησης του Καταστατικού.

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, στο Φανάρι, η δεύτερη συνάντηση της Μικτής Επιτροπής για το θέμα της αναθεώρησης του ισχύοντος Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος παρουσίασε την κατεύθυνση, το γενικό περίγραμμα και τις επί μέρους προβλέψεις της πρότασης αυτού για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η Επιτροπή εξουσιοδότησε τον Σεβασμιώτατο κ. Ελπιδοφόρο να μεταφέρει στα μέλη της εκείσε Επαρχιακής Συνόδου την πρόσκληση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου να προσέλθουν στο Φανάρι για συνεργασία την Τετάρτη 5 Απριλίου.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, η Επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της την Παρασκευή 26 Μαΐου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

Την 8ην Μαρτίου 2023 συνήλθεν εν τοις Πατριαρχείοις, λόγω των εργασιών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, η υπό την προεδρείαν του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ συνοδικώς συσταθείσα Μικτή Επιτροπή επί τω σκοπώ της αναθεωρήσεως του ισχύοντος Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της υποβολής επισήμου προτάσεως τη Αγία και Ιερά Συνόδω προς τελικήν έγκρισιν.

Κατά την δευτέραν αυτήν συνεδρίαν της Επιτροπής, το μέλος αυτής Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επαρουσίασε διεξοδικώς την κατεύθυνσιν, το γενικόν περίγραμμα και τας επί μέρους προβλέψεις της προτάσεως αυτού περί αναθεωρήσεως του Συντάγματος. Η ως άνω πρότασις θα εκτεθή υπό του ιδίου και εις τα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής κατά την προσεχή συνεδρίαν αυτής, εν συνεχεία δε ο Αρχιεπίσκοπος θα συνεχίση τας ανά την θεόσωστον ταύτην Επαρχίαν του πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου συναντήσεις αυτού μετά του κλήρου και των πιστών προς επίσημον και διαφανή ενημέρωσίν των περί των προτεινομένων υπ᾽ αυτού τροποποιήσεων.

Προ του τέλους της συνεδρίας, η Επιτροπή εξουσιοδότησε τον Αρχιεπίσκοπον Αμερικής όπως μεταφέρη εις τα μέλη της εκείσε Επαρχιακής Συνόδου την πρόσκλησιν της Α.Θ.Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου να προσέλθουν εις Φανάριον διά συνεργασίαν την Τετάρτην, 5ην Απριλίου ε.ε., απεφασίσθη δε όπως το έργον της Επιτροπής συνεχισθή ενταύθα την Παρασκευήν, 26ην Μαίου ε.ε.

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr/

-Advertisement-

2 COMMENTS

 1. Σούρτα φέρτα…. Νέα Υόρκη – Φανάρι στου
  Κασίδη το κεφάλι.Ποιός είναι ο Κασίδης;
  ποιός άλλος από την Ομογένεια που
  πληρώνει για όλα ακόμη και για την χλίδα….
  ζωή τους.
  Ποίς ξέρει τι μας μαγειρεύουν με τις
  προτεινόμενες αλλαγές του καταστατικού χάρτη.
  Όλοι οι άνεργοι …… στην Αμερική καταλήγουν.
  Οι εκ Τουρκίας καταγόμενοι Ιερείς αμέτρητοι
  πλέον, σιγά σιγά , θα έχουν την πλειοψηφία. Και
  θα οδηγήσουν την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία
  Αμερικής σε Τουρκοκρατούμενη Εκκλησία .
  Κύριε Των Δυνάμεων , Ελέησον Ημάς.

 2. Έχεις δίκιο Καπετάνιε μου ποιος ξέρει τι θα μας ξημερώσει πάντως όχι κάτι καλό

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.