Στο Ελληνικό Τσάρτερ του Μπρούκλιν ο Φίλιππος Φόρτωμας

0
Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Νίκος Λεονάρδος, Νατάσα Καμπάν. Χριστίνα Τεττόνη, Παναγιώτα Πεχλιβανίδη, Φίλιππος Φόρτωμας, Στέλλα Κοοκόλη και Τζόυ Πετράκου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, στο πλαίσιο της παραμονής του στη Νέα Υόρκη επισκέφθηκε το Ελληνικό Κλασσικό Σχολείο Τσάρτερ του Μπρούκλιν (Hellenic Classical Charter Schools) και οι εκπλήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα μία ημέρα μετά τον διορισμό του κ. Φόρτωμα και ως επικεφαλής της Επιτροπής Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας και αυτό αν μη τι άλλο ήρθε να υπενθυμίσει στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στους γονείς ότι προέχουν τα θέματα της ελληνικής παιδείας.

Τον κ. Φόρτωμα συνόδευαν η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Αμερικής κ. Στέλλα Κοκόλη και κ. Παναγιώτα Πεχλιβανίδου, Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. 

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι που υποδέχτηκαν τον κ. Φόρτωμα στο Σχολείο Τσάρτερ του Μπρούκλιν.

Οι μαθητές του σχολείου, η μπάντα, η γενική διευθύντρια Χριστίνα Τεττόνη, η προϊστάμενη διαχείρισης (Chief of Operations) Τζόυ Πετράκου, υποδέχτηκαν τον κ. Φόρτωμα στο προαύλιο και τον ξενάγησαν στις αίθουσες διδασκαλίας όπου οι ταλαντούχοι δάσκαλοι και δασκάλες πλάθουν συνειδήσεις και παρέχουν την δυνατότητα στην νέα γενιά των φιλελλήνων να μετάσχουν της ελληνικής παιδείας και να αγγίξουν τον πολιτισμό τους.              

Ο κ. Φόρτωμας εντυπωσιάστηκε από τα επιτεύγματα του σχολείου καθώς επίσης και από το ντοκιμαντέρ «Dr. Pap: Pioneer in Early Cancer Prevention», το οποίο προετοίμασαν προ ενός έτους οι μαθητές της 6ης Τάξης το οποίο συμμετείχε στον διαγωνισμό εθνικής ιστορίας (National History Day Fair (NHD) στην Ουάσινγκτον και απέσπασαν το βραβείο «Outstanding Affiliate Award».

Ο κ. Φίλιππος Φόρτωμας , η κ Στέλλα Κοκόλη και η κ. Παναγιώτα Πεχλιβανίδη, σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τις Χριστίνα Τεττόνη, Τζόυ Πετράκου, Σταυρούλα Τσούτσα και τους μαθητές του ελληνικού τμήματος.
Σε πρώτο πλάνο η δασκάλα Σταυρούλα Τσούτσα, αριστερά και ο Φίλιππος Φόρτωμας.
Στιγμιότυπο από την συνομιλία του Φίλιππου Φόρτωμα με τους μαθητές που τον υποδέχτηκαν στο προαύλιο του σχολείου.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.