Στις 14 Σεπτεμβρίου Γενική Συνέλευση και στις 19 Σεπτεμβρίου οι εκλογές στην Ομοσπονδία ΝΥ

1
345
Ο Γιάννης Στρουμπάκης και ο Πολύκαρπος Κοτρώνης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ολοταχώς για τις εκλογές βαδίζει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης μετά την έκτακτη γενική συνέλευση της Παρασκευής, 30 Ιουλίου 2021, η οποία αποφάσισε να συγκαλέσει γενική συνέλευση την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 και εκλογές την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Πρόκειται για το ανώτερο όργανο της οργάνωσης, το οποίο κλήθηκε από την μειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και συγκεκριμένα τους κ.κ. Απόστολο Τομόπουλο, Γιώργο Γεωργόπουλο και Νίκο Βέλλιο αγνοώντας πλήρως τις καταγγελίες της πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και τις προειδοποιήσεις του ιδιωτικού δικηγόρου τους William Bird III.

Οι κ.κ. Τομόπουλος, Γεωργόπουλος και Βέλλιος είχαν την σύμφωνη γνώμη του νομικού συμβούλου, κ. Γεωργίου Ραζή και μάλιστα μετά το πέρας της έκτακτης γενικής συνέλευσης του κοινοποίησαν ενώπιων των «Αναμνήσεων» την απόφαση και έλαβαν και επισήμως την συγκατάθεσή του για την υλοποίηση των αποφάσεων της συνέλευσης.

Αν και η γενική συνέλευση αποφάσισε να αλλάξει πάραυτα τις κλειδαριές της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποτραπεί η επιχειρούμενη από την πλειοψηφία των Πρώην Προέδρων αλλαγή των κλειδαριών, εν τούτοις ο κ. Ραζής του συνέστησε να μην υποπέσουν στα ίδια λάθη.

Το πρωί της ίδιας ημέρας ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου άλλαξε τις κλειδαριές στην κάτω αίθουσα, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αποστολή του καθώς την ώρα εκείνη εισήλθε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο ο Απόστολος Τομόπουλος, ο οποίος τον αντιλήφθηκε και τον διέταξε να παραδώσει τα νέα κλειδιά.

Ο κ. Τομόπουλος αποφάσισε να «φυλάξει Θερμοπύλες» και ενημέρωσε τους κ.κ. Γεωργόπουλο και Βέλλιο και αποφάσισαν εναλλάξ να φρουρήσουν το κτίριο προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια παρεμπόδισης της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Κατά το μεσημέρι ο κ. Τομόπουλος έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι του και επειδή καθυστερούσε ο κ. Γεωργόπουλος προθυμοποιήθηκε ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας να αναλάβει βάρδια.

Λίγο μετά την αναχώρηση του κ. Τομόπουλου έφτασε στο κτίριο ο κ. Μεϊμάρογλου και όταν είδε τον κ. Γαλάτουλα στην αίθουσα της γραμματείας του ζήτησε να αναχωρήσει πάραυτα από το κτίριο.. Μετά από λίγο ο κ. Γαλάτουλας αισθάνθηκε δυσφορία και κλήθηκε το ασθενοφόρο το οποίο ανέλαβε την διακομιδή του στο Νοσοκομείο της Αστόριας.

Την ώρα της κόντρας μεταξύ των κ.κ. Γαλάτουλα και Μεϊμάρογλου δεν υπήρχε άλλος στο κτίριο και όταν έφτασε ο κ. Γιώργος Γεωργόπουλος ο κ. Γαλάτουλας ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και εκλήθησαν το ασθενοφόρο και η Αστυνομία.

Οι «Αναμνήσεις» επικοινώνησαν τόσο με τον κ. Γαλάτουλα όσο και με τον κ. Μεϊμάρογλου και οι απαντήσεις τους είναι διαμετρικά αντίθετες. Ο κ. Γαλάτουλας επεσήμανε ότι αρχικά δέχτηκε λεκτική επίθεση από τον κ. Μεϊμάρογλου και στην συνέχεια του πέταξε τον χαρτοφύλακα και τον έσπρωξε.

Σε πρώτο πλάνο ο πρώην ταμίας Αθανάσιος Αρώνης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Ο κ. Μεϊμάρογλου ισχυρίστηκε ότι ούτε καν τον άγγιξε και μάλιστα έλαβε και όρκο.

Το εν λόγω επεισόδιο είναι το δεύτερο κατά σειρά, καθώς ο κ. Γαλάτουλας κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου μια μέρα νωρίτερα ισχυρίστηκε ότι υπήρξε και προηγούμενο επεισόδιο το οποίο τον οδήγησε στο νοσοκομείο. Ισχυρίστηκε επίσης ότι την προηγούμενη φορά υπήρχαν και αυτόπτες μάρτυρες.

Απαρτία

Στην εν λόγω συνέλευση συμμετείχαν αντιπρόσωποι 29 σωματείων και συγκεκριμένα της Ένωσης Πειραιωτών, της Πετρίνας, του Συλλόγου Σαμίων «Πυθαγόρας», του Συλλόγου Ελευθέριανης Ναυπακτίας, του Συλλόγου Δραμινών, του Συλλόγου Ερεικουσίων Αμερικής «Πανερίκουσα», του Παγκερκυραϊκού Συλλόγου, του Πανγ Γκριγκόριαν της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης, του Συλλόγου Κωσταραζιωτών, του Συλλόγου Νομού Καβάλας Άγιοι Φίλιπποι», του Συλλόγου Δραμινών «Αγία Βαρβάρα, της Πανθρακικής Ένωσης «Ορφεύς», του Παναθηναϊκού, της Παλλημνιακής Αδελφότητας «Ήφαιστος», του Συλλόγου Κρητών «Ομόνοια», του Συλλόγου Κρησσών «Πασιφάη», του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης, του Λαογραφικού Ομίλου Αμερικής, του Κάβου Μελανιού, της Φρουράς του Λυκούργου, του ΠΑΟΚ, του Συλλόγου Χειμαρριωτών, του Συλλόγου Βορειοπειρωτών «Πύρρος», της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ, του Συλλόγου Χιωτών Αγίου Γάλα, του «Aktina FM», του Λαογραφικού Ομίλου Αμερικής και του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων.

Παραβρέθηκαν επίσης τέσσερα από τα πέντε μέλη της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής και συγκεκριμένα ο κ.κ. Πολύκαρπος Κοτρώνης, Γιάννης Στρουμπάκης, Αλεξάνδρα Λάσκαρη και Στέλιος Λεοντιάδης, καθώς επίσης και τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, κ.κ. Αναστάσιος Καραγκούνης, Γιάννης Καραπετρίδης, Γιώργος Χρυσομάλλης και Γρηγόρης Δημητρουλάκος. Απουσίαζαν ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτριος Α. Γωνιάς και  ο καθηγητής Δρ. Νίκος Αλεξίου, ο οποίος είναι μέλος της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Από αριστερά οι κ.κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Κώστας Ουρανίτσας, Πολυκαρπος Κοτρώνης, Χρήστος Λεοντιάδης και Γιάννης Στρουμπάκης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Η συνέλευση εξέλεξε προεδρείο και συγκεκριμένα τους κ.κ. Νίκο Μπάρδη και Τεντ Αστρινίδη, και την Σπυριδούλα Τσουκαλά  στην γραμματεία.

Ο γραμματέας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων Απόστολος Τομόπουλος ανέγνωσε τα πρακτικά των δύο προηγούμενων γενικών συνελεύσεων και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να συγκαλέσουν έκτακτη γενική συνέλευση.

Ο κ. Τομόπουλος επεσήμανε ότι στην κοινή συνεδρίαση της Εφορευτικής και της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής αποφασίστηκε η διενέργεια των εκλογών στις 19 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής Αναστάσιος Καραγκούνης επεσήμανε ότι κατά την διάρκεια της σύσκεψης της επιτροπής τέθηκε σε ψηφοφορία πρόταση για την διενέργεια των εκλογών στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 και ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη. Η Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο πρόεδρος Δημήτριος Α. Γωνιάς, την επόμενη της ανακοίνωσης διέψευσε τα περί ομοφωνίας αποφάσισαν να άρουν την εμπιστοσύνη τους στον κ. Γωνιά και να τον καθαιρέσουν αναθέτοντας την προεδρία στον Γιώργο Χρυσομαλλίδη, πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί».

Από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Απόστολος Τομόπουλος, Τεντ Αστρινίδης, Νίκος Μπάρδης και Σπυριδούλα Τσουκάλα. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Παράλληλα ζήτησε από την ολομέλεια να αναδείξει δύο αναπληρωματικούς και εκλέχτηκαν οι κ.κ. Αθανάσιος Αρώνης και Νίκος Σουρέλος.

Εκ μέρους της Ανεξάρτητης Επιτροπής μίλησαν οι κ.κ. Πολύκαρπος Κοτρώνης και Γιάννης Στρουμπάκης, οι οποίοι διαβεβαίωσαν τη συνέλευση ότι μέχρι και την επόμενη γενική συνέλευση θα εξεταστούν όλες οι καταγγελίες για την διαχείριση των δωρεών σε μετρητά και ότι θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα.

Ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών, όπως επεσήμαναν, δεν έχει καν ξεκινήσει και θα χρειαστούν – λόγω και των θερινών διακοπών, δύο με τρεις τουλάχιστον μήνες και ζήτησαν από την ολομέλεια να εγκρίνει προϋπολογισμό για τους ορκωτούς λογιστές.

Η ολομέλεια ενέκρινε την πρόταση του κ. Γεωργόπουλου για την διάθεση έως και $10.000 και ανέθεσε την ευθύνη στην Επιτροπή για την σύναψη συμφωνίας ανάθεσης του έργου στους ορκωτούς λογιστές.

Σε πρώτο πλάνο ο Τάσος Καραγκούνης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Η συνέλευση έκανε δεκτή την παραίτηση του συντονιστή της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων Τιμολέοντα Κακούρου και όρισε δύο νέους συντονιστές και συγκεκριμένα τους κ.κ. Νίκου Μπάρδη και Τεντ Αστρινίδη.

Τόσο η έδρα, όσο και οι αντιπρόσωποι απηύθυναν εκκλήσεις ενότητας, αλλά ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του Τεντ Αστρινίδη, προέδρου της Πανθρακικής Ένωσης «Ορφεύς» ο οποίος είπε ότι πρέπει όλοι να έχουμε κοινό παρονομαστή τα συμφέροντα της ομογένειας και του έθνους.

Στη συνέλευση μίλησε και ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο οποίος χαρακτήρισε την γενική συνέλευση παράνομη και αντικαταστατική και υπενθύμισε την επιστολή του συνηγόρου της πλειοψηφίας προς όλα τα μέλη της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων.

Ο απερχόμενος συντονιστής Τιμολέων Κακούρος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Η συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα το οποίο επικαλείται την ρήτρα του Καταστατικού που χαρακτηρίζει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ανενεργούς μήνες, την εκλογή και την ανάληψη των καθηκόντων της Εφορευτικής και της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής και την απόφαση για την διενέργεια των εκλογών στις 19 Σεπτεμβρίου και γενικής συνέλευσης στις 14 Σεπτεμβρίου και διακηρύττει ότι έως και την γενική συνέλευση της 14ης Σεπτεμβρίου 2021 δεν θα αναληφθούν δράσεις από την Ομοσπονδία, εκτός από διευθετήσεις που θα ζητηθούν από τις προαναφερόμενες επιτροπές.

Ο πρώην ταμίας Αθανάσιος Αρώνης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο Τεντ Αστρινίδης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
- Advertisement -

1 COMMENT

  1. […] Ο πρώην ταμίας Αθανάσιος Αρώνης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης. Ο Τεντ Αστρινίδης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης. Ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης. https://www.anamniseis.net/stiw-14-septemvriou-geniki-sinelefsi-kai-stis-19septemvriou-oi-ekloges-st… […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.