Στις κάλπες και πάλι αύριο οι ομογενείς μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

0
Σε πρώτο πλάνο ο Γιώργος Αργυρός, ο οποίος ήταν παρατηρητής για τον Γιώργο Παπανδρέου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με το μότο «ψηφίζουμε – συμμετέχουμε – δυναμώνουμε» τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θα κατέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν στο Μπρούκλιν (1171 61 Street, Brooklyn, N.Y., 11219) και στην Αστόρια (Aldo’s Democratic Club – 28-11 23rd Avenue, 2nd Floor, Astoria, NY, 11105 για να επιλέξουν τον πρόεδρο.

Πρόκειται για τον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα λάβει χώρα αύριο, 12 Δεκεμβρίου 2021 και στον οποίο αναμετρούνται ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρώην γενικό γραμματέα και ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη.

Στον δεύτερο γύρω ψηφίζουν μόνον όσοι συμμετείχαν στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου 2021, άρα μόνο 160 ψηφοφόροι και συγκεκριμένα 99 ψηφοφόροι στην Αστόρια και άλλοι 61 στο Μπρούκλιν.

Οι αυριανές εκλογές, όπως επεσήμανε κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» ο Σπύρος Γαρυφάλλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος έχουν ιδιαίτερη σημασία, διότι θα εκλέξουν τον πρόεδρο, ο οποίος θα μετουσιώσει και στην ουσία θα κάνει πράξη το όραμα των στελεχών και των μελών για ένα ισχυρό κόμμα που θα αλλάξει τα δεδομένα στην αντιπολίτευση και στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα καταστεί πρώτο κόμμα και θα προετοιμαστεί για να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Η αφίσα.

«Η πρωτοφανής συμμετοχή των αποδήμων όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στις άλλες χώρες του κόσμου ήταν ελπιδοφόρα και ήρθε να αποδείξει ότι οι απόδημοι μπορούν να πρέπει να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες και με την ψήφο τους να επιφέρουν την πολυπόθητη αλλαγή που χρειάζονται τα κόμματα και η ίδια η γενέτειρα», επεσήμανε ο κ. Γαρυφάλλης, ο οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επεξεργασία του πρωτοποριακού προγράμματος του Κόμματός του για τις σχέσεις της ομογένειας με την γενέτειρα, για την προώθηση και στήριξη της ελληνικής παιδείας, για την οργάνωση της ομογένειας και για το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού και για την αξιοποίηση των ανεξάντλητων δυνάμεων της ομογένειας για το καλό τόσο της ομογένειας, όσο και της γενέτειρας και την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.

Αν και ο κ. Γαρυφάλλης αρνήθηκε να εκφράσει τις προσωπικές του προτιμήσεις σχετικά με την αυριανή αναμέτρηση εν τούτοις ο δεύτερος γύρος των εκλογών έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στις άλλες χώρες της αποδημίας καθώς στον πρώτο γύρο η πλειοψηφία των ψηφοφόρων προτίμησε τον Γιώργο Παπανδρέου ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε δεύτερος.

Το αποτέλεσμα της αυριανής αναμέτρησης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του Ανδρέα Λοβέρδου.   

Ο Τάσος Κοκαλιάρης, πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής, Νικος Κωστόπουλος, υπ. Χώρου, Μαρία Κωστόπουλου, Γραμματέας Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Γαρυφάλλης και Γιώργος Χριστοδούλου, χειριστές ταμπλετ.
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, αριστερά και ο καθηγητής Γιώργος Αντωνίου στην γραμματεία της Εφορευτικής Επιτροπής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.