Στην Μαργαρίτα Ζωγράφου – Βρεττού τα ηνία του Ελληνικού Σχολείου του Τσέρι Χιλ

0
150
Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι ιερείς σε μια αναμνηστική φωτογραφία. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην πεπειραμένη δασκάλα Μαργαρίτα Ζωγράφου – Βρεττού τα ηνία του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της μεγαλωνύμου Κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ. Η κ. Βρεττού ανέλαβε τα καθήκοντα πρόσφατα και, όπως επεσήμανε και κατά την διάρκεια της τελετής του αγιασμού θα ακολουθήσει τα βήματα της προκατόχου της, κ. Παναγιώτας Δελημάρη, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» τον περασμένο Ιούνιο αποχαιρέτησε το σχολείο και την κοινότητα,  μετά από δύο περίπου δεκαετίες ευδόκιμης υπερσίας.

Η νέα σχολική χρονιά, 2022-2023, ξεκίνησε την Πέμπτη, ανήμερα της Γεννήσεως της Θεοτόκου (8 Σεπτεμβρίου 2022) με τον αγιασμό που τέλεσαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Χριστοφόρος Οικονομίδης και ο νέος ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Αυγουστίνος Ψωμάς.

Ο εν λόγω αγιασμός ήταν άκρως συγκινητικός τόσο για τον π. Αυγουστίνο Θωμά, όσο και για τη νέα διευθύντρια , διότι ήταν ο πρώτος για αμφοτέρους λόγω των νέων καθηκόντων τους. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η νέα σχολική ξεκινά με τη νεοεκλεγμένη ηγεσία του Συλλόγο Γονέων και Διδασκάλων και με πρόεδρο την Αθηνά Πουλάδα.

Ο π. Αυγουστίνος Θωμάς, αριστερά και ο π. Χριστοφόρος Οικονομίδης, ενώ τελούν τον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

Στην τελετή παρέστη και ο πρόεδρος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της κοινότητας, Αναστάσιος Ευστρατιάδης, ο οποίος χαιρέτισε τους μαθητές.  

Στην σχετική ανακοίνωση της κοινότητας αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, 105 μαθητές θα φοιτήσουν τη νέα σχολική χρονιά στο Ελληνικό Σχολείο του Αγίου Θωμά, ενώ θα διδάξουν εννέα εκπαιδευτικοί.

Η νέα διευθύντρια του σχολείου, Μαργαρίτα Ζωγράφου – Βρεττού, η οποία διαδέχθηκε την επί χρόνια διευθύντρια Παναγιώτα Δελημάρη, διαβεβαίωσε ότι το σχολείο βρίσκεται σε καλά χέρια, χάρη στην υποστήριξη, την αγάπη και τη συνεργασία ανάμεσα στη Μητρόπολη, τον π. Αυγουστίνο, τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς που είναι προσηλωμένοι στη διατήρηση και προώθηση της Ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ, π. Αυγουστίνος Ψωμάς, ενώ τελεί τον αγιασμό. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

Μετά τον Αγιασμό, οι μαθητές και οι οικογένειές τους προσήλθαν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ντανιέλ Κουσούλη» για να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τους δασκάλους.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με κέρασμα από τον Σύλλογο Γονέων και Διδασκάλων.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Η χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των μαθητών.Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Αναστάσιος Ευτρατιάδης. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ, π. Αυγουστίνος Ψωμάς, ενώ τελεί τον αγιασμό. Φωτογραφία: www.photobystellios.com.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.