Στα τέλη Νοεμβρίου και στον Παρθενώνα του Τενεσί οι εκλογές του Εθνικού Συμβουλίου

0
133
Η ανακοίνωση του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η γενική Συνεδρίαση του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, άνοιξε το πράσινο φως για την διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας. Αν και στην εν λόγω απόφαση δεν έχει προσδιοριστεί με σαφήνεια η ημερομηνία των εκλογών, εν τούτοις έχει λέγεται ότι οι εκλογές θα λάβουν χώρα στα τέλη Νοεμβρίου και εάν υιοθετηθεί από όλους η πρόταση του Θεόδωρου Τσαφατίνου θα λάβει χώρα στον Παρθενώνα του Νάσβιλ Τενεσί.

Οι εκλογές του εν λόγω φορέα έχουν εξελιχθεί σε θρίλερ και ο πρόεδρος Βασίλειος Ματαράγκας κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις», απέδωσε τις αναβολές στον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας.

Αναφερόμενος στην απόφαση της συνεδρίασης επεσήμανε ότι οι εκλογές μεταφέρθηκαν στον Νοέμβριο, αφ ενός μεν λόγω της επικείμενης θερινής ραστώνης, αφ ετέρου δε να δοθεί η ευκαιρία σε πρώην μέλη να επανέλθουν στην τάξη της οργάνωσης και ειδικά σε νέα μέλη.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις τάξεις του Ελληνομερικανικού Συμβουλίου καλούνται να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά θα συνέλθει η γενική συνέλευση των μελών η οποία θα ανακοινώσει την πολυαναμενόμενη ημερομηνία των εκλογών.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης τύπου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ

Με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του Ελληνα Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της Συνοδείας του στην Ουάσιγκτον και της παρουσίασης στο Αμερικανικό Κογκρέσο, το HANC συμμετείχε και στο επίσημο Δείπνο αλλά και κάλεσε τα Mέλη του σε Γενική Συνεδρίαση στο Willard Hotel – Chase Ballroom, 2ος όροφος από τις 3:00 μ.μ. έως 5:30 μ.μ. στις 17 Μαϊου, 2022.

Παραβρέθηκαν τα περισσότερα από τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του HANC που είναι τα εξής: 1. Vasilis Mataragas, President HANC

2. Dimitris Hios, Vice President, HANC/ Pan Laconian Federation

3. Dr. Panayiotis Baltatzis, Secretary HANC/ Hellenic Society Paideia

4. Paul Kotrotsios, Immediate past president HANC

5. Dimitris Kontolios, Chios Societies Federation

6. Theodore Pavlakos, Pan Laconian Federation

7. Kostas Vangelatos, Federation Kefalonian Societies

8. Stella Kokolis, Federation of Hellenic Teachers

9. Steve Pelardis, Pan Rhodian Federation

10. Dimitris Chulkas, Evrytanian Association

11. James Kontolios, Federation NJ

12. Philip Christopher, President PSEKA

13. Dr Michael Papaioannou, IMF

14. Dr Demetrios Giannaros, former president PADEA

15. Jerry Stefanitsis, Federation Kefalonian Societies

Στη Γενική Συνέλευση δόθηκε αναφορά Προέδρου και πεπραγμένων κατ’ ιδίαν και αποφασίστηκαν από την ολομέλεια τα κάτωθι:

Α. Να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα μέλη και πρώην μέλη να προσκομίσουν στην Επιτροπή Κριτηρίων τα διαπιστευτήριά τους όσο και τα πιστοποιητικά καλής συστάσεως μέχρι Σεπτεμβρίου 30, 2022. Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που δίνεται η ευκαιρία σε πρώην μέλη να επανέλθουν στην τάξη της οργάνωσης και αναμένουμε.

Την Επιτροπή Κριτηρίων απαρτίζουν οι κάτωθι: Θεόδωρος Τσαφατίνος, Μανώλης Βεληβασάκης, Κώστας Βαγγελάτος, Παύλος Κοτρότσιος, Δρ. Παναγιώτης Μπαλτατζής.

B. Οι εκλογές έχουν οριστεί για τα τέλη Νοεμβρίου 2022 κατόπιν αποφάσεως της ολομέλειας και θα ανακοινωθεί ο τόπος και ο χρόνος. Θα συζητηθεί και εκτιμηθεί η αξιόλογη πρόταση του κ. Θεόδωρου Τσαφατίνου να λάβει χώρα η Γενική Συνέλευση και Εκλογές στον Παρθενώνα στο Νάσβιλ, Τεννεσί, Η.Π.Α.

Γ. Παρακαλούνται όλοι να συμμετέχουν με καλή διάθεση και συνεργασία και να δείξουν σύνεση για αποφυγή περαιτέρω νομικής εμπλοκής που εάν κριθεί πρέπον θα εξαντληθεί για την προστασία του θεσμού του ΗΑΝC.

Δ. Καλούνται όλοι να συμπράξουν.

Βασίλης Ματαράγκας Πρόεδρος, Δρ. Παναγιώτης Μπαλτατζής Γραμματέας

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.