ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αν και οι δημοτικές και πολιτειακές αρχές δεν επέτρεψαν την διοργάνωση της μεγαλειώδους παρέλασης της ομογένειας στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης , εν τούτοις οι μαθητές, οι δάσκαλοι, οι ιθύνοντες και οι ιερείς της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας διοργάνωσαν τις δικές τους παρελάσεις στην Μέκκα του Ελληνισμού της Αμερικής.

Σε πείσμα των καιρών οι μαθητές και οι μαθήτριες φόρεσαν τις παραδοσιακές στολές των ευζώνων και της Αμαλίας και παρέλασαν στους δρόμους της Αστόριας και του Ντίτμαρς με τα λάβαρα και τις γαλανόλευκες προκαλώντας τoν ενθουσιασμό των ομογενών καταστηματαρχών και των πελατών τους.

Οι παρελάσεις έγιναν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, τις κατέγραψαν οι κάμερες της διαδικτυακής τηλεοπτικής πλατφόρμας του «Hellenic DNA» και αποτέλεσαν τον κεντρικό ιστό της υπερπαραγωγής που προετοίμασε ο ιδρυτής της Πάνος Σατζόγλου και η οποία προβλήθηκε διαδικτυακά στις 25 Μαρτίου 2021 ανήμερα της 200ής επετείου της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο εμπνευστής και παραγωγός, κ. Σατζόγλου δεν αρκέστηκε μόνο με το μοντάζ των στιγμιότυπων από τις παρελάσεις, αλλά προσέθεσε δεκάδες άλλα στοιχεία τα οποία αν μη τι άλλο προβάλλουν το θεάρεστο έργο που επιτελείται στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, στο Ημερήσιο Λύκειό και στο Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο.

Το πρώτο μέρος των γυρισμάτων έγινε στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο και συγκεκριμένα στις σχολικές εγκαταστάσεις απέναντι από τον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου, ενώ το δεύτερο στο σχολικό συγκρότημα και στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας.

Οι μαθητές ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στην ωδική, στον χορό και στην ρητορική και παρακολουθώντας το εορταστικό τους πρόγραμμα τους είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσεις ότι πολλά από αυτά τα παιδιά ανήκουν στην δεύτερη, τρίτη και τέταρτη γενιά, είτε προέρχονται από μικτές οικογένειες.  

Στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις των μαθητών του Αγίου Δημητρίου Αστόριας για την 200ή επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης. Φωτογραφία: Hellenic DNA / Πάνος Σατζόγλου.

Οι δηλώσεις του ιερατικού προϊσταμένου, π. Νεκτάριου Παπαζαφειρόπουλου και του π. Νικολάου Πάρου, του προέδρου της κοινότητας Αναστασίου Χρυσανθόπουλου, της διευθύντριας Ελένης Καραγιώργου, της υποδιευθύντριας Τσαμπίκας Σιδέρη, της διευθύντριας του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου Αγγελική Αγκά, του του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων, Δρ. Γεωργίου Τσιούλια, του Δρα. Δημητρίου Μαρκουίζου, του δασκάλου Μουσικής, Βαγγέλης Χαζίρογλου, των δασκάλων και των άλλων ηγετών της κοινότητας ήρθαν να υπενθυμίσουν στους ομογενείς ότι στον Άγιο Δημήτριο της Αστόριας ανήκουν στο «Εμείς» που έλεγε και ο στρατηγός Μακρυγιάννης.

Στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις των μαθητών του Αγίου Δημητρίου Αστόριας για την 200ή επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης. Φωτογραφία: Hellenic DNA / Πάνος Σατζόγλου.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.