ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Με παρουσίαση της έκθεσης δραστηριοτήτων της ΠΣΕΚΑ από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Φίλιπ Κρίστοφερ ξεκίνησε η δεύτερη μέρα των εργασιών του 20ού Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και της Νεολαίας Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στην Λευκωσία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ακολούθησε ενημέρωση των συνέδρων, σε κλειστή συνεδρία, από τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργο Λακκοτρύπη για το θέμα των υδρογονανθράκων και την ενεργειακή πολιτική της Κύπρου.

Στη συνέχεια, οι σύνεδροι ενημερώθηκαν για θέματα αγνοουμένων από τον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου και τον εκπρόσωπο της ελληνοκυπριακής πλευράς στη ΔΕΑ Λεωνίδα Παντελίδη, στο πλαίσιο κλειστής συνεδρίας.

Το μεσημέρι οι σύνεδροι παρακάθισαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με Πρέσβεις ξένων χωρών στην Κύπρο. Στη συζήτηση συμμετείχαν η Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Judith G. Garber, ο Πρέσβης της Ελλάδος Ηλίας Φωτόπουλος, ο Πρέσβης της Γαλλίας René Troccaz, o Πρέσβης του Ισραήλ Shmuel Revel και ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου Stephen Lillie, προστίθεται.

Αναφέρεται ακόμη ότι το απόγευμα θα γίνει ενημέρωση για θέματα αμυντικής διπλωματίας από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Ηλία Λεοντάρη, σε κλειστή συνεδρία και θα ακολουθήσει συζήτηση του θέματος της iσλαμοποίησης και αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα, της καταστροφής της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα εγκριθούν ψηφίσματα ενώ την Παρασκευή θα δοθεί συνέντευξη Τύπου των Προέδρων της ΝΕΠΟΜΑΚ, ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ, με τη συμμετοχή του Προεδρικού Επιτρόπου.

(ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΑΓΚ/ΗΦ)

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.